Звісно, чільне місце на великодньому столі відведене для паски, для крашанок-писанок. Але й цей салат у формі великоднього яйця заслуговує уваги: нескладний рецепт, доступні продукти, доволі малий час на приготування – і завдяки тематичній оздобі неймовірний результат. Смакуйте на здоров’я!
ГОТУЙМО З НАМИ
Швидка паска: найкращий рецепт
Салат “Пасхальне яйце”
Приготування
- Цибулину чистимо, ріжемо тонкими кільцями, на друшляку зливаємо окропом. Перекладаємо цибулю у невелику посудину, додаємо по дрібці солі і перцю і на 10–15 хв заливаємо оцтом.
- З печінки тріски зливаємо рідину, саму печінку розминаємо виделкою. Варену картоплю чистимо і натираємо на грубій тертці. В окремій посудині варені яйця розминаємо виделкою. Оливки дрібно січемо ножем. Солоний огірок ріжемо тонкою соломкою.
- Готуємо сервірувальний таріль і викладаємо на нього продукти шарами, формуючи яйце. Кожний шар злегка підсолюємо, перчимо і промащуємо невеликою кількістю майонезу. Першим шаром викладаємо половину картоплі, другим – половину яєць, третім – печінку тріски з оливками та огірком.
- З цибулі зливаємо оцет і викладаємо її на печінку четвертим шаром. Кладемо яйця, які залишились, і останнім шаром рівномірно розподіляємо картоплю.
- Остаточно надаємо страві форми пасхального яйця, злегка промащуємо майонезом по всій площині та посипаємо верх і боки тертим сиром. Верх салату змащуємо майонезом.
- Для оздоби варену морквину чистимо. З частини морквини вирізуємо фігурне “крильце” і “носик” для “курчати”, решту морквини нарізуємо квіточками.
- Жовтки товчемо виделкою і викладаємо на салат, формуючи силует курчати. Додаємо “носик”, “крильце” і “вічко” – шматочок оливки або перчину. Розкладаємо “квіточки” з моркви. Викладену оздобу злегка присолюємо.
- Петрушку споліскуємо, просушуємо, розбираємо на дрібніші гілочки і довершуємо оздобу салату. Майонезом робимо “серединки квіточок”.
Порада:
Викласти на салат жовтки у формі курчати – привабливого великоднього мотиву, буде простіше, якщо ви скористаєтеся круглими формочками для нарізання тіста. Встановіть на страву більшу формочку і викладіть “тільце”, формочку приберіть, встановіть меншу формочку і викладіть “голівку”.
До речі, якщо часу на приготування у вас обмаль, паску можна випекти в мультиварці.
Читайте також: рецепти на Великдень 2023









