Як приготувати правильний Олів’є
- Рубаємо листя Латуку.
- Нарізаємо перепелині грудки, ракові шийки, картоплю, мочені яблука та мариновані огірки невеликими кубиками (корнішони можна залишити цілими).
- Каперси розрізаємо навпіл, оливки — маленькими шматочками.
- Кладемо перепелині яйця кімнатної температури в киплячу воду. Ще раз доводимо до кипіння, після цього відразу знімаємо каструлю з вогню, закриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин. Потім перекладаємо в дуже холодну воду (з льодом), а через 10 хвилин очищуємо прямо у воді. Після цього розрізаємо навпіл, змащуємо домашнім майонезом і прикрашаємо червоною ікрою.
- Готуємо заправку. Кладемо зубчик розтертого часнику в домашній майонез. Додаємо кілька крапель соусу Табаско та Вустерського соусу.
- Змішуємо м’ясо, картоплю, листя салату, корнішони, оливки, горошок, каперси із заправкою.
- Викладаємо салат Олів’є в тарілку. Зверху прикрашаємо перепелиними яйцями та панцирами раків.
ГОТУЄМО З НАМИ
Олів’є з куркою