Приготування салату Мімоза
- Картоплю і моркву відварюємо до готовності. Чекаємо, поки охолонуть і чистимо.
- Цибулю дрібно нарізаємо.
- Заливаємо її окропом, залишаємо на 10 хвилин, потім воду зливаємо, цибулю промиваємо в холодній воді (це робиться для того, щоб цибуля не гірчила).
- Моркву натираємо на дрібній тертці.
- Картоплю теж натираємо на дрібній тертці.
- Відокремлюємо білки від жовтків.
- Білки і жовтки натираємо окремо на дрібній тертці.
- З риби зливаємо олію і розминаємо виделкою.
На дно салатниці з прозорим склом викладаємо шарами: рибу, майонез, білки, майонез, моркву, майонез. На моркву викладаємо цибулю, також змащуємо майонезом, далі — шар картоплі. Солимо і трохи перчимо картоплю, змащуємо її майонезом і присипаємо тертим жовтком.
Салат Мімоза готовий, смачного!