Кулінарний експерт Сергій Калінін розповів, як приготувати гаспачо – традиційний іспанський холодний суп з перетертих овочів.
Інгредієнти:
помідори – 500 г
огірки – 250 г
червоний болгарський перець – 200 г
ріпчаста цибуля – 100 г
часник – 1 зубчик
перець чилі – 1/2 шт.
лимонний сік – 30 мл
томатний сік – 200 мл
нерафінована соняшникова олія – 60 мл
солодке яблуко – 100 г
батон – 80 г
сіль – 1/2 ч. л.
чорний мелений перець – 1/3 ч. л.
Приготування:
1. Зріжте з болгарського перцю плодоніжку і очистіть від насіння. Викладіть частини перцю зовнішньою стороною на розпечену сковороду і дайте обуглитися. Вимкніть вогонь і накрийте сковороду кришкою. Охолодіть.
2. Зніміть з перцю шкірку і наріжте довільними шматками. Помідори та огірки також очистіть від шкірки.
3. Зніміть шкірку з яблука і очистіть від насіння. З цибулі і часнику зніміть піну. З перцю чилі вичистіть насіння. Далі всі інгредієнти треба нарізати довільними шматочками.
4. Додайте масло, лимонний і томатний соки. Подрібніть все блендером. Зріжте скориночку з шматочків батона. М’якоть додайте до гаспачо разом з сіллю і перцем. Ще раз подрібніть.
5. Накрийте каструлю кришкою і поставте в холодильник мінімум на півгодини, максимум – на ніч.