Яловичина Веллінгтон: рецепт покроковий

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Яловичина Веллінгтон – святкове англійське блюдо з м’яса, запеченого в листковому тісті. Його так назвали на честь Герцога Веллінгтона, який здобув перемогу в битві при Ватерлоо, але насправді, запечена в тісті яловичина була національною стравою задовго до цієї події. Готується яловичина Веллінгтон не просто, але це блюдо того варте! Читайте покроковий рецепт як приготувати яловичину Веллінгтон.

Інгредієнти:

  • яловичина (лопатка) – 750 г
  • печериці – 400 г
  • бекон (смужками) – 150 г (6 шт.)
  • гірчиця – 40 мл
  • кефір (2,5%) – 500 мл
  • яйця – 2 шт.
  • олія – 40 мл
  • чебрець – 2 гілочки
  • розмарин (свіжий) – 2 гілочки
  • сіль – 10 г
  • чорний мелений перець – 4 г

Для листкового тіста:

  • борошно – 530 г
  • яйце – 1 шт.
  • вода – 200 мл
  • сіль – 2 г
  • оцет (9%) – 20 мл
  • вершкове масло – 200 г

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйця, поступово додайте воду, яблучний оцет, сіль. Підмісіть борошно. Поставте тісто в холодильник на 1 год.
  2. Натерте холодне вершкове масло перетріть з борошном, розкачайте у пласт та охолодіть.
  3. Розкачайте у тонкий пласт охолоджене тісто, на одну половину покладіть масляний корж, накрийте іншою половиною тіста та знову розкачайте. Складіть пласт вчетверо, розкачайте. Повторіть складання та розкачування 8-10 разів. Охолодіть готове тісто впродовж 15 хв.
  4. Подрібніть печериці на пюре та випаруйте зайву вологу. Додайте сіль та перець.
  5. Замаринуйте яловичину у кефірі на 20-30 хв. Обв‘яжіть кулінарною ниткою, надаючи м’ясу продовгувату форму.
  6. Обсмажте  у запашній олії, попередньо прогрітій з чебрецем та розмарином.
  7. Зніміть нитку та увітріть в обсмажене м’ясо суміш гірчиці, солі та перцю.
  8. Викладіть килимком смужки бекону. Зверху покладіть грибне пюре, по центру викладіть м’ясо, загорніть рулетом. Перекладіть його на розкачане тісто.
  9. Краї тіста змастіть жовтком. Огорніть тістом м’ясо з усіх боків. Зверху прикрасьте розмарином, змастіть яйцем. Поставте у морозилку на 10 хв.
  10. Випікайте яловичину «велінгтон» 20 хв. за температури 200°C, потім ще 40 хв. за температури 180°C.

Video: Яловичина Веллінгтон: рецепт

Яловичина Веллінгтон готується не просто, але це блюдо коштує того! Читайте, як приготувати яловичину Веллінгтон - рецепт покроковий
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками