Яловичина Веллінгтон: рецепт покроковий

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Яловичина Веллінгтон – святкове англійське блюдо з м’яса, запеченого в листковому тісті. Його так назвали на честь Герцога Веллінгтона, який здобув перемогу в битві при Ватерлоо, але насправді, запечена в тісті яловичина була національною стравою задовго до цієї події. Готується яловичина Веллінгтон не просто, але це блюдо того варте! Читайте покроковий рецепт як приготувати яловичину Веллінгтон.

Інгредієнти:

  • яловичина (лопатка) – 750 г
  • печериці – 400 г
  • бекон (смужками) – 150 г (6 шт.)
  • гірчиця – 40 мл
  • кефір (2,5%) – 500 мл
  • яйця – 2 шт.
  • олія – 40 мл
  • чебрець – 2 гілочки
  • розмарин (свіжий) – 2 гілочки
  • сіль – 10 г
  • чорний мелений перець – 4 г

Для листкового тіста:

  • борошно – 530 г
  • яйце – 1 шт.
  • вода – 200 мл
  • сіль – 2 г
  • оцет (9%) – 20 мл
  • вершкове масло – 200 г

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйця, поступово додайте воду, яблучний оцет, сіль. Підмісіть борошно. Поставте тісто в холодильник на 1 год.
  2. Натерте холодне вершкове масло перетріть з борошном, розкачайте у пласт та охолодіть.
  3. Розкачайте у тонкий пласт охолоджене тісто, на одну половину покладіть масляний корж, накрийте іншою половиною тіста та знову розкачайте. Складіть пласт вчетверо, розкачайте. Повторіть складання та розкачування 8-10 разів. Охолодіть готове тісто впродовж 15 хв.
  4. Подрібніть печериці на пюре та випаруйте зайву вологу. Додайте сіль та перець.
  5. Замаринуйте яловичину у кефірі на 20-30 хв. Обв‘яжіть кулінарною ниткою, надаючи м’ясу продовгувату форму.
  6. Обсмажте  у запашній олії, попередньо прогрітій з чебрецем та розмарином.
  7. Зніміть нитку та увітріть в обсмажене м’ясо суміш гірчиці, солі та перцю.
  8. Викладіть килимком смужки бекону. Зверху покладіть грибне пюре, по центру викладіть м’ясо, загорніть рулетом. Перекладіть його на розкачане тісто.
  9. Краї тіста змастіть жовтком. Огорніть тістом м’ясо з усіх боків. Зверху прикрасьте розмарином, змастіть яйцем. Поставте у морозилку на 10 хв.
  10. Випікайте яловичину «велінгтон» 20 хв. за температури 200°C, потім ще 40 хв. за температури 180°C.

Video: Яловичина Веллінгтон: рецепт

Яловичина Веллінгтон готується не просто, але це блюдо коштує того! Читайте, як приготувати яловичину Веллінгтон - рецепт покроковий
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти