Як вибрати якісну яловичину?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Вибираючи м’ясо, потрібно звертати увагу на колір, консистенцію і запах.

Якісний шматочок яловичини завжди радує красивими відтінками яскраво червоного кольору. У хорошій молодій яловичині жир білий і якщо його злегка підчепити пальцем – кришиться. Свіже м’ясо при натисканні пружинить, а ямка від пальця – швидко розгладжується. Аромат у свіжого м’яса легкий, приємний і ледь вловимий.

iStock-503817114

Є один дуже простий спосіб переконатися в тому, що перед вами якісний, свіжий і не підфарбований шматок м’яса. Просто промокніть м’ясо білої паперовою серветкою. Якщо відбиток має яскраво-червоний колір – м’ясо підфарбовували, щоб надати йому товарний вигляд. У нормі колір відбитка повинен бути блідо-рожевим. Таке м’ясо натуральне і свіже!

Якщо ви запаслися м’ясом про запас і зберігаєте його в морозилці, важливо знати, як правильно розморозити м’ясо. Ні в якому разі не треба розморожувати м’ясо у воді – воно віддасть всі соки та в готовому вигляді буде несмачним і сухим. Також краще не розморожувати при кімнатній температурі – від різкого перепаду температур м’ясо віддасть багато соку. Краще з вечора покласти потрібний вам шматочок в холодильник. При поступовому розморожуванні м’ясо зберігає більше соків.

Video: Як вибрати яловичину?

Кулінарний експерт проекту Все Буде Смачно Ігор Місевич розповів, як вибрати якісну яловичину для домашніх страв...

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Печенье с яблоками, финиками и грецкими орехами
Печиво з яблуками, фініками і волоськими горіхами
Медово-яблочный узвар
Медово-яблучний узвар