Як вибрати якісну яловичину?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Вибираючи м’ясо, потрібно звертати увагу на колір, консистенцію і запах.

Якісний шматочок яловичини завжди радує красивими відтінками яскраво червоного кольору. У хорошій молодій яловичині жир білий і якщо його злегка підчепити пальцем – кришиться. Свіже м’ясо при натисканні пружинить, а ямка від пальця – швидко розгладжується. Аромат у свіжого м’яса легкий, приємний і ледь вловимий.

iStock-503817114

Є один дуже простий спосіб переконатися в тому, що перед вами якісний, свіжий і не підфарбований шматок м’яса. Просто промокніть м’ясо білої паперовою серветкою. Якщо відбиток має яскраво-червоний колір – м’ясо підфарбовували, щоб надати йому товарний вигляд. У нормі колір відбитка повинен бути блідо-рожевим. Таке м’ясо натуральне і свіже!

Якщо ви запаслися м’ясом про запас і зберігаєте його в морозилці, важливо знати, як правильно розморозити м’ясо. Ні в якому разі не треба розморожувати м’ясо у воді – воно віддасть всі соки та в готовому вигляді буде несмачним і сухим. Також краще не розморожувати при кімнатній температурі – від різкого перепаду температур м’ясо віддасть багато соку. Краще з вечора покласти потрібний вам шматочок в холодильник. При поступовому розморожуванні м’ясо зберігає більше соків.

Video: Як вибрати яловичину?

Кулінарний експерт проекту Все Буде Смачно Ігор Місевич розповів, як вибрати якісну яловичину для домашніх страв...

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рулетні тістечка від Лізи Глинської
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками