Як вибрати якісну яловичину?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Вибираючи м’ясо, потрібно звертати увагу на колір, консистенцію і запах.

Якісний шматочок яловичини завжди радує красивими відтінками яскраво червоного кольору. У хорошій молодій яловичині жир білий і якщо його злегка підчепити пальцем – кришиться. Свіже м’ясо при натисканні пружинить, а ямка від пальця – швидко розгладжується. Аромат у свіжого м’яса легкий, приємний і ледь вловимий.

iStock-503817114

Є один дуже простий спосіб переконатися в тому, що перед вами якісний, свіжий і не підфарбований шматок м’яса. Просто промокніть м’ясо білої паперовою серветкою. Якщо відбиток має яскраво-червоний колір – м’ясо підфарбовували, щоб надати йому товарний вигляд. У нормі колір відбитка повинен бути блідо-рожевим. Таке м’ясо натуральне і свіже!

Якщо ви запаслися м’ясом про запас і зберігаєте його в морозилці, важливо знати, як правильно розморозити м’ясо. Ні в якому разі не треба розморожувати м’ясо у воді – воно віддасть всі соки та в готовому вигляді буде несмачним і сухим. Також краще не розморожувати при кімнатній температурі – від різкого перепаду температур м’ясо віддасть багато соку. Краще з вечора покласти потрібний вам шматочок в холодильник. При поступовому розморожуванні м’ясо зберігає більше соків.

Video: Як вибрати яловичину?

Кулінарний експерт проекту Все Буде Смачно Ігор Місевич розповів, як вибрати якісну яловичину для домашніх страв...

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кофе с вишней, кофе с вишней рецепт, как приготовить кофе с вишней, рецепт приготовления кофе с вишней, состав кофе с вишней
Кава з вишнею
рецепт с фото джема из красной смородины, рецепт приготовления джема из красной смородины с фото, как приготовить джем из красной смородины рецепт с фото
Джем з порічки (фото)