Як вибрати свіжого коропа? Поради Наталії Левензон

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Короп – корисна риба. Але якщо попадеться несвіжа тушка, то в кращому випадку страва вийде несмачною. А в гіршому – ви отруїтеся.

Якщо ви купили карпа, але не встигаєте приготувати, відправте тушку до холодильника. Якщо не встигаєте навіть випатрати рибу, то неочищений короп з нутрощами пролежить у холодильнику не більше доби.

Щоб зберігати коропа в холодильнику довше, очистіть луску, випатрайте і видаліть зябра. Потім складіть в миску або контейнер, зверху накрийте харчовою плівкою і поставте до холодильника. В такому стані короп зберігається до двох діб.

Проте в холодильнику температура вище оптимальної для зберігання риби. Щоб зберегти коропа ще довше, помістіть рибу до контейнера з кубиками льоду. Так вона пролежить до трьох діб.

На що варто звернути увагу при виборі коропа

Зябра

Як і з будь-якою іншою рибою, тухлого коропа визначають по зябрам. Злиплі, темні або каламутні зябра – явна ознака зіпсованої риби. Відсутність зябер говорить про те, що риба почала псуватися, після чого хитрий продавець зрізав зябра. Купувати таку рибу не варто. У свіжого коропа зябра яскраво-рожеві або яскраво-червоні.

Тушка

Обов’язково при виборі риби потрібно її обмацати. Якщо риба м’яка, м’ясо в’яле – то це зіпсований короп. Якщо ж м’ясо пружне і щільне, то риба свіжа. Крім того, подивіться на луску і слиз. Мутний слиз, липка або пошкоджена шкіра – говорять про те, що риба несвіжа і, можливо, хвора.

У свіжої риби є слиз, це нормально. Вона прозора, по консистенції нагадує білок свіжого курячого яйця. Особливого запаху у слизу немає – просто пахне рибою. Якщо на рибі немає слизу і риба суха, значить, вона вже давно лежить на прилавку – могла зіпсуватися.

Очі

Очі у свіжої риби світлі, незамутнені, напівпрозорі та злегка опуклі. За ступенем мутності та сірості ока визначають, наскільки довго продукт залежався.

Кров

Якщо на тілі багато крові коропа – це говорить про хворобу риби. Пара-трійка невеликих крапель крові – допустима норма.

Запах

Можна понюхати рибу, але цей варіант не завжди працює, адже зараз продається безліч ароматизаторів, що дозволяють приховати поганий запах.

Знаючи ці прості правила, ви убезпечите себе від тухлої риби, яка не тільки зіпсує застілля, але й нашкодить здоров’ю.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Как приготовить варенье из черной смородины - пошаговый рецепт с фото от победителя кулинарного шоу «МастерШеф-5» Евгения Клопотенко
Варення з чорної смородини з перцем від Євгена Клопотенко (фото)
шоколадный торт с вишней, шоколадный торт с вишней рецепт, шоколадный торт с вишней рецепт приготовления, как приготовить шоколадный торт с вишней, состав шоколадного торта с вишней
Шоколадний торт з вишнею