Як вибрати свіжого коропа? Поради Наталії Левензон

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Короп – корисна риба. Але якщо попадеться несвіжа тушка, то в кращому випадку страва вийде несмачною. А в гіршому – ви отруїтеся.

Якщо ви купили карпа, але не встигаєте приготувати, відправте тушку до холодильника. Якщо не встигаєте навіть випатрати рибу, то неочищений короп з нутрощами пролежить у холодильнику не більше доби.

Щоб зберігати коропа в холодильнику довше, очистіть луску, випатрайте і видаліть зябра. Потім складіть в миску або контейнер, зверху накрийте харчовою плівкою і поставте до холодильника. В такому стані короп зберігається до двох діб.

Проте в холодильнику температура вище оптимальної для зберігання риби. Щоб зберегти коропа ще довше, помістіть рибу до контейнера з кубиками льоду. Так вона пролежить до трьох діб.

На що варто звернути увагу при виборі коропа

Зябра

Як і з будь-якою іншою рибою, тухлого коропа визначають по зябрам. Злиплі, темні або каламутні зябра – явна ознака зіпсованої риби. Відсутність зябер говорить про те, що риба почала псуватися, після чого хитрий продавець зрізав зябра. Купувати таку рибу не варто. У свіжого коропа зябра яскраво-рожеві або яскраво-червоні.

Тушка

Обов’язково при виборі риби потрібно її обмацати. Якщо риба м’яка, м’ясо в’яле – то це зіпсований короп. Якщо ж м’ясо пружне і щільне, то риба свіжа. Крім того, подивіться на луску і слиз. Мутний слиз, липка або пошкоджена шкіра – говорять про те, що риба несвіжа і, можливо, хвора.

У свіжої риби є слиз, це нормально. Вона прозора, по консистенції нагадує білок свіжого курячого яйця. Особливого запаху у слизу немає – просто пахне рибою. Якщо на рибі немає слизу і риба суха, значить, вона вже давно лежить на прилавку – могла зіпсуватися.

Очі

Очі у свіжої риби світлі, незамутнені, напівпрозорі та злегка опуклі. За ступенем мутності та сірості ока визначають, наскільки довго продукт залежався.

Кров

Якщо на тілі багато крові коропа – це говорить про хворобу риби. Пара-трійка невеликих крапель крові – допустима норма.

Запах

Можна понюхати рибу, але цей варіант не завжди працює, адже зараз продається безліч ароматизаторів, що дозволяють приховати поганий запах.

Знаючи ці прості правила, ви убезпечите себе від тухлої риби, яка не тільки зіпсує застілля, але й нашкодить здоров’ю.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками