Як засушити фрукти на зиму?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Напевно ви не раз пробували сушені яблука, фініки або банани, купуючи їх у магазині. Приготувати смачні фруктові запаси легко і у себе вдома: для цього необхідно видалити рідину з свіжих фруктів, і тоді термін їх зберігання збільшиться в кілька разів. Сушені фрукти — це корисний і здоровий перекус, який сподобається і дітям, і дорослим.
Де сушити фрукти
Щоб засушити фрукти можна, скористатися спеціальною пічкою для сушіння (електросушилкою), але підійде і звичайна духовка. Температура не повинна перевищувати 60°С, також потрібно відкрити дверцята шафи, щоб випускати пар, і не забувати періодично перевертати шматочки (можна включити вентиляцію духової шафи, якщо вона є). Це займе приблизно 5-7 годин. Можна скористатися перевіреним бабусиним способом — залишити фрукти сушитися прямо на сонці. Правда, для цього знадобиться більше часу і палюче сонце.

sushenye_grushi

Як приготувати

Як показує досвід, краще сушити банани, ківі, груші, полуниці, яблука, персики і апельсини. Наріжте фрукти тонкими скибочками і викладіть на деко. Ось кілька секретів:Нарізані яблука протягом 4 хвилин потрібно витримати в злегка солоному розчині, щоб вони не потемніли. Якщо перед сушінням змастити яблука медом або корицею, то не тільки смак, але й аромат буде просто приголомшливий.

Вибирайте банани з рівною шкіркою без темних плям. Кружечки бананів проколіть виделкою, а ще можна присипати їх цукровою пудрою — це допоможе вивести вологу з плодів швидше.

Полуницю і ківі достатньо тільки порізати скибочками і висушити, нічим не змазуючи, — ці фрукти гарні самі по собі.

Краще сушити фрукти в пік сезону, коли продають найбільш соковиті і стиглі плоди.

sushenye-frukty-v-interere

Як зберігати
Не варто зберігати сушені фрукти в пластикових контейнерах або поліетиленових пакетахвони можуть запліснявіти. Підійдуть скляні банки, картонні коробки або папір. Ось такий нехитрий спосіб допоможе запастися вітамінами на цілий рік.

Джерело: AdMe.ru

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму