
Інгредієнти для класичних пончиків (на 25 штук)
- Борошно – 500 г
- Цукор – 100 г
- Дріжджі сухі – 2 ч. л.
- Молоко – 200 мл
- Яйця – 2 шт.
- Вершкове масло – 100 г
- Соняшникова олія – 300-500 мл
- Сіль
Як приготувати класичні пончики
- Просіяне борошно підігрійте в духовці до 30°C і змішайте з дріжджами, цукром та сіллю.
- В іншій мисці збийте до піни яйця з молоком. До них додайте третину борошняної суміші. Потім тонкою цівкою вливайте розтоплене тепле вершкове масло, не припиняючи збивати масу віночком або міксером.
- Додайте інші інгредієнти борошняної суміші, замісіть тісто. При необхідності додайте ще борошна – щоб тісто було м’яким, еластичним і не липло до рук. Воно не повинно бути дуже крутим.
- Покладіть тісто в змащену маслом миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце. Тісто має збільшитися як мінімум удвічі.
- Тісто розкачати в пласт товщиною 2-2,5 см, потім виріжте круглі коржики.
- Якщо ви хочете зробити пончики кільцями, зробіть посередині коржів круглі отвори шийкою пластикової пляшки.
- Якщо ви хочете отримати круглі пончики – колобки – складіть краї коржиків всередину, покладіть на стіл з’єднанням вниз і долонею зробіть 15-20 кругових рухів. Залиште пончики постояти ще 5-15 хв.
- Розігрійте масло в глибокій посуді та на середньому вогні смажте пончики до золотисто-коричневого кольору з обох сторін по 1,5-2 хв. Викладайте їх на паперові рушники або серветки, щоб позбутися зайвої олії.
- Пончики можна подавати з начинкою, наприклад, з варенням або горіхово-яблучною пастою.
Video: Як приготувати класичні пончики?
Дивіться рецепт класичних пончиків на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!