Класичні пончики

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

597883d4775f5_iStock-530083459

Інгредієнти для класичних пончиків (на 25 штук)

  1. Борошно – 500 г
  2. Цукор – 100 г
  3. Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  4. Молоко – 200 мл
  5. Яйця – 2 шт.
  6. Вершкове масло – 100 г
  7. Соняшникова олія – ​​300-500 мл
  8. Сіль

Як приготувати класичні пончики

  1. Просіяне борошно підігрійте в духовці до 30°C і змішайте з дріжджами, цукром та сіллю.
  2. В іншій мисці збийте до піни яйця з молоком. До них додайте третину борошняної суміші. Потім тонкою цівкою вливайте розтоплене тепле вершкове масло, не припиняючи збивати масу віночком або міксером.
  3. Додайте інші інгредієнти борошняної суміші, замісіть тісто. При необхідності додайте ще борошна – щоб тісто було м’яким, еластичним і не липло до рук. Воно не повинно бути дуже крутим.
  4. Покладіть тісто в змащену маслом миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце. Тісто має збільшитися як мінімум удвічі.
  5. Тісто розкачати в пласт товщиною 2-2,5 см, потім виріжте круглі коржики.
  6. Якщо ви хочете зробити пончики кільцями, зробіть посередині коржів круглі отвори шийкою пластикової пляшки.
  7. Якщо ви хочете отримати круглі пончики – колобки – складіть краї коржиків всередину, покладіть на стіл з’єднанням вниз і долонею зробіть 15-20 кругових рухів. Залиште пончики постояти ще 5-15 хв.
  8. Розігрійте масло в глибокій посуді та на середньому вогні смажте пончики до золотисто-коричневого кольору з обох сторін по 1,5-2 хв. Викладайте їх на паперові рушники або серветки, щоб позбутися зайвої олії.
  9. Пончики можна подавати з начинкою, наприклад, з варенням або горіхово-яблучною пастою.

Video: Як приготувати класичні пончики?

Дивіться рецепт класичних пончиків на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти