Класичні пончики

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

597883d4775f5_iStock-530083459

Інгредієнти для класичних пончиків (на 25 штук)

  1. Борошно – 500 г
  2. Цукор – 100 г
  3. Дріжджі сухі – 2 ч. л.
  4. Молоко – 200 мл
  5. Яйця – 2 шт.
  6. Вершкове масло – 100 г
  7. Соняшникова олія – ​​300-500 мл
  8. Сіль

Як приготувати класичні пончики

  1. Просіяне борошно підігрійте в духовці до 30°C і змішайте з дріжджами, цукром та сіллю.
  2. В іншій мисці збийте до піни яйця з молоком. До них додайте третину борошняної суміші. Потім тонкою цівкою вливайте розтоплене тепле вершкове масло, не припиняючи збивати масу віночком або міксером.
  3. Додайте інші інгредієнти борошняної суміші, замісіть тісто. При необхідності додайте ще борошна – щоб тісто було м’яким, еластичним і не липло до рук. Воно не повинно бути дуже крутим.
  4. Покладіть тісто в змащену маслом миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце. Тісто має збільшитися як мінімум удвічі.
  5. Тісто розкачати в пласт товщиною 2-2,5 см, потім виріжте круглі коржики.
  6. Якщо ви хочете зробити пончики кільцями, зробіть посередині коржів круглі отвори шийкою пластикової пляшки.
  7. Якщо ви хочете отримати круглі пончики – колобки – складіть краї коржиків всередину, покладіть на стіл з’єднанням вниз і долонею зробіть 15-20 кругових рухів. Залиште пончики постояти ще 5-15 хв.
  8. Розігрійте масло в глибокій посуді та на середньому вогні смажте пончики до золотисто-коричневого кольору з обох сторін по 1,5-2 хв. Викладайте їх на паперові рушники або серветки, щоб позбутися зайвої олії.
  9. Пончики можна подавати з начинкою, наприклад, з варенням або горіхово-яблучною пастою.

Video: Як приготувати класичні пончики?

Дивіться рецепт класичних пончиків на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками