Інгредієнти для тістечок «Картопля»
для тіста:
- яйця – 3 шт.
- борошно – 125 г
- цукор – 175 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- крохмаль – 25 г
для крему:
- масло (82,5%) – 150 г
- цукор – 115 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- молоко (3,2%) – 90 мл
- яйця – 1 шт.
- коньяк – 1 ч. л.
для прикрас:
- какао – 75 г
Як приготувати тістечка «Картопля»
- Деко збризніть водою і застеліть пергаментом.
- Борошно змішайте з крохмалем.
- Відокремте білки від жовтків. До жовтків додайте частину звичайного цукру і ванільний цукор. Розітріть їх віночком до білого. Білки збийте міксером на маленькій швидкості в густу піну. Всипте цукор, продовжуючи збивати до щільної стійкої піни. Обережно з’єднайте білки з жовтками.
- За 2-3 етапи додайте просіяне борошно і перемішайте. Викладіть тісто на деко і розрівняйте лопаткою або ножем. Випікайте бісквіт в духовці при температурі 180°C 15-20 хвилин.
- Готовий бісквіт разом з пергаментом зніміть з дека і покладіть на решітку остигати. Потім наріжте його на кубики зі стороною 2 см і підсушіть в духовці при температурі 150°C протягом 15 хвилин. Подрібніть сухарики качалкою або в блендері.
- Для крему молоко доведіть до кипіння. Яйця збийте з цукром до білого кольору. Продовжуючи збивати, влийте молоко і додайте м’яке вершкове масло. Добре все перемішайте.
- Поставте масу на вогонь. Постійно помішуючи, проваріть протягом 5 хвилин. Зніміть з вогню і додайте коньяк. Перелийте крем в миску і залиште остигати. Змішайте крем з бісквітними крихтами і поставте на 10-15 хвилин до холодильника.
- З тіста сформуйте ковбаску діаметром 4 см. Розріжте її поперек на 9 рівних частин. Руками надайте їм форму картоплі.
- Насипте в тарілку какао і покачайте в ньому тістечка. На 5 хвилин поставте їх в холодильник. Потім нанесіть другий шар какао, просіюючи його через ситечко. Поставте солодкі «картоплі» в холодильник на 2 години.