Поради по запіканню свинячих реберець від Ігоря Місевича

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Експерт проекту «Все буде смачно!» Ігор Місевич розповів про секрети приготування свинячих реберець, а також дав кілька слушних порад.

Вибираємо свинячі реберця

Товщина кісток реберець повинна бути 1 см. Чим товще кістка – тим старіше свиня. Реберця староъ тварини для запікання зовсім не підходять. М’ясо буде темне і жорстке. А реберця вийдуть зовсім несмачні. Також потрібно звернути увагу на колір м’яса і сала. Чим світліше м’ясо і сало – тим молодше порося, страва буде м’якою і ніжною. Для запікання потрібно вибирати пісне м’ясо з тонким прошарком сала, тоді реберця будуть соковиті, а не жирні.

1557778

Як правильно готувати соус і маринад

Для соусу краще використовувати свіжі томати. Томатна паста дає дуже багато кислоти. Крім того, вона чорніє і горить, тому що її роблять з додаванням яблучного пюре і крохмалю. Саме крохмаль під час нагрівання густіє, і на реберцях з’являються горілі місця. Для маринаду потрібно використовувати свіжий цитрусовий сік. Він зробить ваші реберця ніжними і добре просочить м’ясо.

Як маринувати реберця

Щоб реберця вийшли м’якими і соковитими – потрібно 5 хвилин натирати їх спеціями. Після цього покласти реберця в маринад і залишити на 2-3 години. Чим довше реберця пролежать у маринаді – тим краще. Можна їх залишити на всю ніч. Тоді м’ясо буде дуже ніжним. Якщо у вас немає часу, поставте ребра у маринаді на водяну лазню на 10 хвилин, щоб м’ясо ввібрало у себе аромат спецій. В крайньому випадку можна нарізати 3-4 цибулини, добре пом’яти і накрити реберця. Сік цибулі теж зробить м’ясо ніжним і м’яким.


Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею