Пиріг з абрикосами – простий рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
У сезон абрикосів кожна господиня намагається приготувати з них якусь особливу страву, проте краще пирога з абрикосами для всієї родини поки ніхто нічого не придумав.

Інгредієнти для простого пирога з абрикосами:

  • Борошно – 200 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Вершкове масло – 120 г.
  • Абрикоси – 12 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор – 150 г.
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра для прикраси

Приготування:

  1. Збити м’яке вершкове масло з цукром до консистенції сметани.
  2. Додати по одному яйця, добре збиваючи кожен раз.
  3. Ввести просіяне борошно разом з сіллю і замісити тісто.
  4. Тісто викласти в форму і розрівняти.
  5. Абрикоси розрізати на половинки і видалить кісточки. Покласти на тісто і посипати сахарм за бажанням.
  6. Запікати при 180 градусах 40 хвилин.
  7. Готовий пиріг прикрасити цукровою пудрою

Інгредієнти:

  • 500 г абрикосів
  • 3 ст. борошна
  • 2 яйця
  • 1 ст. молока
  • 150 г вершкового масла
  • 1 ст. цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч. л. цукрової пудри
  • 3 ч. л. розпушувача тіста
  • щіпка солі

Приготування:

  1. Помийте і обсушіть абрикоси, розділіть їх на половинки і видалити кісточки.
  2. Приготуйте тісто для пирога. Розм’якшене вершкове масло збийте з цукром і сіллю до білого кольору. Додайте до масла яйця, молоко і ще раз збийте. Насипте просіяне борошно з розпушувачем і ванільним цукром і гарненько перемішайте. У вас повинно вийти тісто з консистенцією густої сметани.
  3. Більшу частину тіста викладіть у форму діаметром 25-27 см, застелену папером для випічки. Розподіліть по всій формі абрикоси, а зверху залийте їх рештою тіста. Якщо абрикоси кислі, можна злегка присипати їх цукром або цукровою пудрою.
  4. Поставте пиріг з абрикосами в розігріту до 180°С духовку на 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 160°С і випікайте ще приблизно 50 хвилин до золотистого кольору.
  5. Готовність пирога з абрикосами можна перевірити за допомогою дерев’яної палички. Якщо паличка суха – значить, пиріг готовий.
  6. Готовий пиріг з абрикосами трохи остудіть на решітці, вийміть з форми, посипте цукровою пудрою, поріжте на порційні шматочки і подавайте з теплим чаєм чи компотом.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви