3 рецепта страв зі свинини і телятини на будь-який смак

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Читайте, як приготувати ніжне м'ясо по-французьки, вишукану телятину по-орловськи та солодку свинину по-китайськи

М’ясо по французьки

Складові:

  • Свинячу вирізку – 500г.
  • Лук – 1шт.
  • Сир (55% жирності) – 100 гр.
  • Олія – ​​2ст
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Розмарин – 3-4 гілочки.
  • Чебрець – 3-4 гілочки.
  • Лимонний сік – 50 мл.
  • Соус Голландський – 150мл.

Для соусу «Голландський»:

  • вершкове масло – 200г;
  • яйця – 2шт;
  • лимонний сік -1 ст.л .;
  • біле сухе вино – 1-2 ст.л .;
  • сіль і перець за смаком.

М’ясо нарізаємо шматочками товщиною близько 2,5 см. і відбиваємо до 1.5см. Змащуємо його олією, додаємо чебрець, розмарин і маринуємо 30 хвилин в холодильнику. Цибулю нарізаємо півкільцями і маринуємо в лимонному соці, змішаному з водою, 5 -10 хвилин.

Готуємо Голландський соус

Жовтки збиваємо в мисці, переставляємо її на водяну баню і збиваємо там. Вливаємо в яєчну масу біле сухе вино, не припиняючи збивати. Знімаємо з вогню і повільно вливаємо топлене вершкове масло в яєчну суміш. Збиваємо, солимо і перчимо. Додаємо сік лимона – голландський соус готовий.

Обсмажуємо м’ясо на сковороді з кожного боку по 1 хвилині. Деко застилає фольгою і зверху викладаємо м’ясо, потім маринована цибуля і поливаємо все голландським соусом.

Випікаємо м’ясо по-французьки в духовці, розігрітій до 180 градусів близько 30 хвилин. за 10 хвилин до закінчення посипаємо м’ясо сиром і знову відправляєте в духовку.

Телятина по-орловськи

Складові:

  • телятина – 500 г;
  • картопля – 3 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • свіжі шампіньйони – 150 г;
  • твердий сир-100г
  • соус «Голландський» – 150мл;
  • чорний перець – щіпка;
  • петрушка і кріп – 2-3 гілочки;
  • сіль за смаком;
  • розмарин – 3-4 гілочки;
  • чебрець – 3-4 гілочки.

М’ясо нарізаємо шматочками товщиною близько 2,5 см і відбиваємо до 1,5 см. Кожен шматок м’яса змащуємо олією, додаємо чебрець і розмарин, маринуємо 30 хвилин в холодильнику.

Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Викладаємо його на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Картоплю чистимо і нарізаємо тонкими слайсами товщиною 3 мм. Додаємо олію, щоб картопля не потемніла. Рівномірно перемішуємо з сіллю і дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки. Гриби нарізаємо тонкими слайсами.

М’ясо обсмажуємо на сковороді з кожного боку по 1 хвилині. Деко застилає фольгою, зверху викладаємо м’ясо, потім смажену цибулю і соус голландський. Потім викладаємо картоплю, щоб зберегти соковитість м’яса і знову додаємо соус. Нарізані гриби викладаємо поверх картоплі і додаємо ще раз соус.

ГОТУЄМО З НАМИ
Що приготувати з курячого філе: 5 смачних рецептів

Випікаємо блюдо в духовці, розігрітій до 180 градусів близько 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення посипаємо м’ясо сиром і знову відправляємо в духовку.

Солодка свинина з овочами по-китайськи

Складові:

  • свиняча вирізка – 500г;
  • імбир тертий – 1ч.л .;
  • часник – 3 зубчики;
  • цибуля порей – 2см білої частини;
  • консервовані ананаси – 200г;
  • стебло селери – 1 2шт;
  • болгарський перець – 1 2шт;
  • морква – 1 шт;
  • масло для смаження – 2 – 3ст.л .;
  • кунжут – 1ч.л.

Для маринаду:

  • ананасовий сироп – 4ст.л .;
  • соєвий соус – 1ст.л .;
  • лимонний сік – 1ст.л .;
  • цукор – 0.5 ч.л .;
  • чорний мелений перець – щіпка

Готуємо маринад

Змішуємо ананасовий сироп, соєвий соус, лимонний сік, цукор, чорний мелений перець. М’ясо нарізаємо брусочками шириною 2 см, заливаємо підготовленим маринадом і залишаємо в холодильнику на 1 годину.

Лук порей нарізаємо тонкими кільцями, часник просто розчавлює, а імбир натираємо на дрібній тертці. На розпеченій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо цибулю, часник, тертий імбир 1-2 хвилини.

Викладаємо овочі в миску. У сковороду, де смажилися овочі, викладаємо свинину і смажимо її до готовності 5-7 хвилин. Морква, болгарський перець, селера, консервовані ананаси нарізаємо брусочками 2 см. У сковороду, в якій смажилося м’ясо, додаємо рослинне масло і смажимо овочі на великому вогні 1-2 хвилини. Готові овочі викладаємо в миску до обсмаженого м’яса.

У сковороду додаємо маринад, що залишився від маринування м’яса. і виварюємо його до обсягу 3 столових ложок. Перекладаємо в готовий соус смажену свинину, овочі й ананаси, перемішуємо і готуємо 3-5 хвилин на маленькому вогні. Знімаємо готову страву з вогню і посипаємо кунжутом.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепты салатов на новый год 2019, какой салат приготовить на новый год 2019, рецепты новогодних салатов 2019, салат желтая свинка, салат гнездо глухаря, салат с сухариками королевский, салат с ананасами курицей и грибами, салат из кальмаров
Рецепти салатів на Новий рік 2019
рецепт салата грибная поляна с корейской морковкой, рецепт приготовления салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой, состав салата грибная поляна с корейской морковкой, как приготовить салат грибная поляна с корейской морковкой
Грибна поляна: 5 рецептів салату