До шашлику найкраще приготувати гарнір з овочів на мангалі за рецептом кулінара Ігоря Місевича.
Інгредієнти:
баклажани – 2 шт.
цукіні – 1 шт.
солодкий перець – 2 шт.
цибуля – 1 шт.
помідори – 6 шт.
вода – 1 л
сіль – 3 ст. л.
цукор – 1 ст. л.
оцет яблучний – 2 ст. л.
оцет бальзамічний – 1 ч. л.
оливкова олія – 7 ст. л.
цукрова пудра – 1 ст. л.
мед – 1 ч. л.
Перець почистіть, а баклажани і цукіні наріжте.
Приготуйте маринад з води, солі, цукру та оцту. Залийте їм баклажани.
Змішайте оливкове масло, цукрову пудру, сіль і перець. Перемішайте все це з болгарським перцем і цукіні. Залиште овочі на 20 хвилин.
Нанизайте баклажани, цукіні, перець і помідори на шампури і підсмажте до готовності. Наріжте цибулю. Приготуйте заправку з олії, бальзамічного оцту і меду. Змішайте всі інгредієнти.