Варення з дині – це ароматні і корисні ласощі, якими обов’язково потрібно запастися на зиму! Ми пропонуємо вам найпростіший рецепт. Таке варення з дині можна приготувати швидко, а потім всю зиму насолоджуватися унікальним десертом до чаю. Тим більше ми часто купуємо цілий фрукт, який вже не в силах доїсти. Цей рецепт допоможе вам швидко зробити варення з дині і не переводити продукт!
Складові:
- Диня – 1 кг
- Цукор – 600 г
Спосіб приготування:
- Диню помити, розрізати навпіл і очистити від кісточок. Зняти шкірку, а м’якоть нарізати кубиками середньої величини. Потім кубики засипати цукром і почекати поки диня не пустить сік.
- Помістити диню з цукром в каструлю. Ставимо на тихий вогонь і даємо закипіти. Охолоджуємо під кришкою, а потім знову доводимо до кипіння. Довго не варити! Щоб варення вийшло густіше, можна розім’яти кубики виделкою або ложкою.
- Варення готове. Можна закочувати його в банки.
Корисні поради:
- Варення з дині можна поєднувати з різними фруктами, але найсмачніше виходить воно з лимонами, бананами та яблуками.
- На варення краще брати дині твердих сортів (не зелені), тоді варення вийде ароматним і смачним.
- З м’якоті дині, звареної аналогічним чином, вийде чудовий джем.
Смачного!