Вершковий соус від Мікаеля Арояна

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

 

9565-slivochno-chesnochnyy-sous-1

1. Візьміть сотейник. Поставте його на маленький вогонь і додайте 20 грамів вершкового масла. А поки масло топиться, продовжимо. Щоб надати соусу пікантності, потрібно почистити і дрібно нарізати часник (достатньо двох зубчиків). Якщо видавити через часникодавку, він пустить соки і переб’є весь смак ніжного соусу.

2. Щоб надати соусу свіжий і запашний смак, візьміть 5 гілочок кінзи і 5 гілочок кропу. Наріжте зелень максимально дрібно. Коли масло вже розтопилося, висипайте нарізаний часник і обсмажуйте 2 хвилини до золотистого відтінку. За цей час часник віддасть частину соків і масло стане ароматним!

3. Тепер найголовніше – основа нашого соусу. Щоб соус був густим і не розтікався по страві, в сотейник налийте вершки – 100 мл (це трохи менше половини склянки). Беріть вершки 18% – вони додадуть соусу ніжний аромат і смак.

4. Вершки повинні затягнутися – стати густими. Для цього їх потрібно довести до кипіння і відразу зняти з вогню. Якщо перетримати вершки, в них утворюються грудки і соус буде неоднорідним. Не відходьте від сотейника, щоб відразу зняти його з вогню.

5. Як тільки зняли вершки з вогню, додайте дрібно нарізану зелень кропу і кінзи. Перемішайте.

6. Останні штрихи! Щоб соус не був прісним, додайте 3 грама солі і стільки ж перцю – це по чверті чайної ложки.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кабачки в кетчупе чили на зиму
Кабачки в кетчупі чилі на зиму
рецепт икры из кабачков, рецепт приготовления кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру рецепт, состав кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру
Кабачкова ікра як у магазині