Вершковий соус від Мікаеля Арояна

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

 

9565-slivochno-chesnochnyy-sous-1

1. Візьміть сотейник. Поставте його на маленький вогонь і додайте 20 грамів вершкового масла. А поки масло топиться, продовжимо. Щоб надати соусу пікантності, потрібно почистити і дрібно нарізати часник (достатньо двох зубчиків). Якщо видавити через часникодавку, він пустить соки і переб’є весь смак ніжного соусу.

2. Щоб надати соусу свіжий і запашний смак, візьміть 5 гілочок кінзи і 5 гілочок кропу. Наріжте зелень максимально дрібно. Коли масло вже розтопилося, висипайте нарізаний часник і обсмажуйте 2 хвилини до золотистого відтінку. За цей час часник віддасть частину соків і масло стане ароматним!

3. Тепер найголовніше – основа нашого соусу. Щоб соус був густим і не розтікався по страві, в сотейник налийте вершки – 100 мл (це трохи менше половини склянки). Беріть вершки 18% – вони додадуть соусу ніжний аромат і смак.

4. Вершки повинні затягнутися – стати густими. Для цього їх потрібно довести до кипіння і відразу зняти з вогню. Якщо перетримати вершки, в них утворюються грудки і соус буде неоднорідним. Не відходьте від сотейника, щоб відразу зняти його з вогню.

5. Як тільки зняли вершки з вогню, додайте дрібно нарізану зелень кропу і кінзи. Перемішайте.

6. Останні штрихи! Щоб соус не був прісним, додайте 3 грама солі і стільки ж перцю – це по чверті чайної ложки.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками