цибуля – 9 шт.
свинина (лопатка) – 500 г
перець чилі – 2 шт.
волоські горіхи – 100 г
томатна паста – 50 г
сметана (25%) – 40 мл
олія – 40 мл
сіль – 15 г
цукор – 8 г
петрушка свіжа – 10 гілочок
петрушка сушена – 3 г
кінза – 10 гілочок
хмелі-сунелі – 4 г
коріандр мелений – 4 г
чорний мелений перець – 6 г
З двох сторін очищеної цибулі зріжте кришечки. З одного боку зробіть розріз до середини цибулини. Розберіть цибулю на прошарки. Два верхніх шари з’єднайте разом так, щоб розрізи не збігалися. Зробіть 9 цибулевих заготовок. Половину залишків цибулі обсмажте.
М’ясо перекрутіть на м’ясорубку з обсмаженою цибулею і перцем чилі. Подрібніть волоські горіхи. Додайте до фаршу половину горіхів, сіль, сушену петрушку, мелений коріандр, хмелі-сунелі та чорний мелений перець. Перемішайте. Наповніть цибулю фаршем.
Для заправки – перець чилі очистіть від насіння, подрібніть та обсмажте на олії. Додайте томатну пасту, цукор, сіль. Прогрійте кілька хвилин. Сметану розведіть у воді і додайте до заправки. Перемішайте і зніміть з вогню. Кінзу та петрушку подрібніть. Додайте до заправки половину зелені.
Вилийте у форму частину заправки, покладіть фаршировану цибулю і залийте заправкою, що залишилася. Накрийте фольгою. Випікайте в розігрітій до 160°C духовці 1 годину.
За півгодини до завершення – зніміть фольгу і присипте подрібненими горіхами. Готову страву прикрасьте зеленню.