свинячий окіст – 1,5 кг
помідори – 3 шт.
картопля – 6 шт.
цибуля – 4 шт.
морква – 2 шт.
болгарський перець – 2 шт.
світле пиво – 250 мл
часник – 4 зубчики
лимон – 1 шт.
розмарин – 3 гілочки
сіль – 15 г
чорний мелений перець – 7 г
чебрець (свіжий) – 1 гілочка
чебрець (сухий) – 2 г
коріандр – 3 г
паприка – 3 г
олія – 80 мл
Очищену картоплю поріжте кружальцями, помийте та обсушіть. Додайте пропущений через прес часник, сіль, коріандр, паприку, сухий чебрець, чорний мелений перець та олію. Перемішайте. Викладіть на деко з пергаментом та запечіть впродовж 10 хв. за температури 180°C.
Для маринаду – цибулю наріжте кубиком 3 мм. Подрібніть часник. Додайте свіжий розмарин, пиво, лимонний сік, сіль та перець. Перемішайте. На м’ясі зробіть поперечні надрізи через кожні 2 см. Натріть м’ясо маринадом.
Для шпигування м’яса поріжте кільцями помідори та цибулю. Також підготуйте овочі для овочевої подушки: болгарський перець та моркву наріжте брусочками, цибулю – півкільцями. Додайте сіль, перець та олію. Перемішайте.
У рукав для запікання покладіть запечену картоплю та нарізані овочі зі спеціями. У надрізи замаринованої свинини вкладіть кільця цибулі та помідорів. Перекладіть м’ясо у рукав на овочеву подушку.
Додайте зубчик часнику та гілочки розмарину й чебрецю. Закріпіть краї рукава. Запікайте у розігрітій до 190°C духовці 1 год.