твердий сир – 200 г
картопля – 700 г
борошно – 50 г
крохмаль – 30 г
житні панірувальні сухарі – 75 г
вершкове масло – 50 г
олія – 20 мл
кріп – 2 гілочки
часник – 2 зубчики
лавровий лист – 1 шт.
сіль – 6 г
У киплячу воду додайте нарізану кубиками картоплю, часник, лавровий лист та олію. Відваріть 20 хв. Приберіть часник і лавровий лист. Злийте воду. Подрібніть картоплю на пюре. Посоліть і перетріть через сито. Остудіть.
Додайте до картоплі борошно і крохмаль. Перемішайте тісто до однорідності. Наріжте кубиками сир. Сформуйте фондан: мокрими руками зліпіть з картопляного тіста коржик діаметром 5-6 см. На центр покладіть кубик сиру, заліпіть тістом, скачайте його в кулю.
Обкачайте кулю в панірувальних сухарях і покладіть у силіконову формочку. Так само сформуйте інші фондани. Випікайте 20 хв. в розігрітій до 170°C духовці.
Розтопіть вершкове масло і змішайте з подрібненим кропом. Готові фондани полийте ароматним маслом.