Короп по-китайськи

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

17779036_239416413131263_9412379213_o2

короп – 1,5 кг

вода – 50 мл

крохмаль – 180 г

олія – 2,55 л

оцет (9%)  – 10 мл

мелений імбир – 6 г

сіль – 5 г

соус:

томатна паста – 180 г

олія – 40 мл

крохмаль – 10 г

оцет (9%) – 20 мл

вода – 290 мл

біле напівсолодке вино – 20 мл

цукор – 50 г

сіль – 5 г

У очищеної від луски, нутрощів, зябер та очей риби відріжте голову, видаліть хребет з реберними кістками так, щоб 2 шматки філе риби на шкірці трималися на хвості. Промийте. На м´якоті риби під кутом зробіть насічки ножем у вигляді ромбів. Підніміть і струсніть рибу, щоб шматочки роз‘єдналися.

Змішайте сіль, оцет, воду, сушений імбир. Покладіть коропа у маринад, натріть ним рибу, накрийте харчовою плівкою, поставте у холодильник на 30 хв. Потім просушіть, струсніть, обкачайте у крохмалі, знову струсніть та обсмажте коропа у фритюрі впродовж 7 хв. Так само обсмажте голову коропа. Викладіть на тарілку з паперовими рушниками.

Приготуйте соус: на суху пательню висипте кунжут. Додайте суміш томатної пасти, води, оцту, солі, цукру та вина, а також розчинений у воді крохмаль. Проваріть 2 хв. до згущення.

Окремо 5 хв. обсмажте корінь імбиру та часник, потерті на дрібній терці, а також подрібнений перець чилі. Перелийте томатну суміш до імбиру з чилі та часником, тушкуйте 2 хв.

Викладіть коропа на блюдо «човником», прилаштуйте голову та розправте філе. Прикрасьте рибу соусом, лимоном, зеленою цибулею та овочами.

Video: Як приготувати коропа по-китайськи?

Дивіться рецепт шедеврального коропа по-китайськи на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Как приготовить варенье из черной смородины - пошаговый рецепт с фото от победителя кулинарного шоу «МастерШеф-5» Евгения Клопотенко
Варення з чорної смородини з перцем від Євгена Клопотенко (фото)
шоколадный торт с вишней, шоколадный торт с вишней рецепт, шоколадный торт с вишней рецепт приготовления, как приготовить шоколадный торт с вишней, состав шоколадного торта с вишней
Шоколадний торт з вишнею