Короп по-китайськи

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

17779036_239416413131263_9412379213_o2

короп – 1,5 кг

вода – 50 мл

крохмаль – 180 г

олія – 2,55 л

оцет (9%)  – 10 мл

мелений імбир – 6 г

сіль – 5 г

соус:

томатна паста – 180 г

олія – 40 мл

крохмаль – 10 г

оцет (9%) – 20 мл

вода – 290 мл

біле напівсолодке вино – 20 мл

цукор – 50 г

сіль – 5 г

У очищеної від луски, нутрощів, зябер та очей риби відріжте голову, видаліть хребет з реберними кістками так, щоб 2 шматки філе риби на шкірці трималися на хвості. Промийте. На м´якоті риби під кутом зробіть насічки ножем у вигляді ромбів. Підніміть і струсніть рибу, щоб шматочки роз‘єдналися.

Змішайте сіль, оцет, воду, сушений імбир. Покладіть коропа у маринад, натріть ним рибу, накрийте харчовою плівкою, поставте у холодильник на 30 хв. Потім просушіть, струсніть, обкачайте у крохмалі, знову струсніть та обсмажте коропа у фритюрі впродовж 7 хв. Так само обсмажте голову коропа. Викладіть на тарілку з паперовими рушниками.

Приготуйте соус: на суху пательню висипте кунжут. Додайте суміш томатної пасти, води, оцту, солі, цукру та вина, а також розчинений у воді крохмаль. Проваріть 2 хв. до згущення.

Окремо 5 хв. обсмажте корінь імбиру та часник, потерті на дрібній терці, а також подрібнений перець чилі. Перелийте томатну суміш до імбиру з чилі та часником, тушкуйте 2 хв.

Викладіть коропа на блюдо «човником», прилаштуйте голову та розправте філе. Прикрасьте рибу соусом, лимоном, зеленою цибулею та овочами.

Video: Як приготувати коропа по-китайськи?

Дивіться рецепт шедеврального коропа по-китайськи на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею