курка (тушка) – 1 шт.
печінка куряча – 200 г
шлуночки курячі – 200 г
сердечка курячі – 200 г
манка – 100 г
цибуля – 2 шт.
яйця – 3 шт.
картопля – 5 шт.
помідори черрі – 6 шт.
вершкове масло – 20 г
олія – 80 мл
чебрець – 5 гілочок
сіль – 18 г
чорний мелений перець – 8 г
соус:
цибуля – 1 шт.
вершкове масло – 20 г
біле сухе вино – 50 мл
вершки (18%) – 150 мл
плавлений пастоподібний сир – 100 г
сир із пліснявою – 50 г
мускатний горіх – 2 г
чебрець (сухий) – 2 г
сіль – 2 г
чорний мелений перець – 2 г
Відваріть печінку, шлуночки та сердечка у підсоленій воді впродовж 30 хв. Бульйон процідіть, потрушки викладіть в миску та остудіть. Потім пропустіть через м’ясорубку з крупною решіткою, додайте підсмажену цибулю, манку, збиті яйця. Посоліть, поперчіть, влийте бульйон та перемішайте.
Зріжте з курки гузку. Відділіть від шкірки каркас з м‘ясом, виріжте кістки з ніжок. Отриману шкіру заповніть фаршем, отвори зашийте кулінарною ниткою. Зв’яжіть ніжки.
Змішайте олію з чебрецем, сіллю та перцем. Викладіть в маринад розрізану навпіл помиту неочищену картоплю та помідори черрі, перемішайте. Перекладіть овочі з маринадом на деко з пергаментом. Покладіть нафаршировану курку, змастіть її маринадом. Запікайте 50 хв. за температури 180°С.
Приготуйте соус. В розігрітому вершковому маслі обсмажте до прозорості подрібнену цибулю. Влийте вино і випарюйте 5 хв. Додайте вершки, варіть 3 хв. Додайте пастоподібний сир та сир з пліснявою, перемішайте до однорідності.
Після перших бульбашок додайте мускатний горіх, чебрець, сіль та перець. Доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Подайте курку з соусом.