молоко (2,5%) – 250 мл
цукор – 500 г
ванільний цукор – 3 г
крохмаль – 100 г
борошно – 40 г
сода – 6 г
манка – 20 г
вершкове масло – 50 г
олія – 400 мл
Розтопіть у сотейнику вершкове масло. Змішайте крохмаль, борошно, соду та манку. Додайте розтоплене масло та молоко.
Перелийте суміш у сотейник і варіть, помішуючи, поки тісто не почне відставати від стінок і не збереться докупи.
Перекладіть його в миску, дайте охолонути. Вимішуйте тісто доки воно не стане однорідним та еластичним.
Налийте у сотейник олію. З тіста скачайте ковбаску діаметром 2 см. Поріжте її на 20 шматків. Сформуйте кульки. Обсмажте кульки в олії.
Поставте на вогонь сотейник, розчиніть у воді 200 г цукру. Додайте ванільний цукор. Зваріть сироп.
Викладіть у цукровий сироп обсмажені молочні кульки. Дайте сиропові закипіти. Викладіть кульки на тарілку, зверху – полийте сиропом.