морква – 1 кг
цибуля ріпчаста – 400 г
солодкий перець – 500 г
гострий перець – 1 шт.
томатна паста – 200 мл
петрушка – 15 гілочок
кріп – 15 гілочок
кінза – 15 гілочок
фіолетовий базилік – 15 гілочок
часник – 4 зубчики
сіль – 30 г
цукор – 8 г
яблучний оцет (9 %) – 30 мл
олія – 200 мл
Цибулю поріжте кубиками по 5 мм. Моркву та болгарський перець – кубиками в 1 см. Перець чилі наріжте дрібними шматочками, часник – слайсами.
На розігрітій олії обсмажте цибулю та моркву впродовж 25 хвилин. Додайте болгарський перець, перець чилі та часник. Обсмажте 5-7 хвилин.
Потім додайте томатну пасту, сіль, цукор і яблучний оцет. Влийте 1 склянку води і протушкуйте овочі ще 10 хвилин. Наприкінці покладіть подрібнену зелень.