Торт-вулкан від Алли Ковальчук

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

pomidory-cherri

Інгредієнти:

помідори – 1,3 кг

куряче філе – 800 г

картопля – 1 кг

вершкове масло – 30 г

яйця – 2 шт.

цибуля ріпчаста – 3 шт.

морква – 1 шт.

шампіньйони – 500 г

домашній сир (15%) – 400 г

петрушка – 5 гілочок

кріп – 5 гілочок

базилік сушений – 6 г

цукор – 8 г

олія – 100 мл

сіль – 35 г

чорний мелений перець – 4 г 

Дивіться також: Мастер Шеф 6 сезон – нові унікальні рецепти та учасники!

Приготування: 

Поріжте помідори кружечками, присипте сушеним базиліком, чорним меленим перцем та запечіть у духовці.

Для картопляного крему – відваріть картоплю та потовчіть її на пюре. Додайте вершкове масло, яйця та відвар, у якому варилася картопля.

Для фаршу – пропустіть через м’ясорубку запечену цибулю, куряче філе, додайте сіль, чорний мелений перець, перемішайте та відбийте масу.

Для соусу – перетріть через сито помідори без шкірки. Додайте сіль, чорний мелений перець та цукор. Тушкуйте протягом 7 хвилин до загустіння.

Для першої начинки обсмажте дрібно порізану цибулю та натерту моркву до золотавості. Для другої начинки – обсмажте шампіньйони. Для третьої начинки подрібніть у блендері домашній сир разом із кропом та петрушкою.

Зберіть торт-вулкан. Для цього у змащену олією форму викладіть перший шар із запечених кружечків помідорів, зверху покладіть начинку із домашнього сиру. Далі – знову помідори, потім грибну начинку, ще один шар помідорів, і поверх них – обсмажені цибулю з морквою.

Потім викладіть ще три шари помідорів, переклавши їх прошарком сиру та прошарком грибів. При цьому кожен наступний шар зменшуйте у діаметрі на 1 см.

Готову піраміду змастіть спочатку курячим фаршем, потім картопляним кремом. Зверху полийте томатним соусом, імітуючи потоки лави.

На верхівку вулкану вставте половину яєчної шкаралупи, попередньо обдавши її окропом. Запікайте торт-вулкан  впродовж 40 хвилин за температури 180°C. При подачі – у яєчну шкаралупу налийте трохи спирту та підпаліть.

Video: Как приготовить томатный торт-вулкан?

Смотрите рецепт эффектного и вкусного праздничного блюда из помидоров от Аллы Ковальчук на сайте шоу "Все буде смачно!"
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)