Інгредієнти:
помідори – 1,3 кг
куряче філе – 800 г
картопля – 1 кг
вершкове масло – 30 г
яйця – 2 шт.
цибуля ріпчаста – 3 шт.
морква – 1 шт.
шампіньйони – 500 г
домашній сир (15%) – 400 г
петрушка – 5 гілочок
кріп – 5 гілочок
базилік сушений – 6 г
цукор – 8 г
олія – 100 мл
сіль – 35 г
чорний мелений перець – 4 г
Дивіться також: Мастер Шеф 6 сезон – нові унікальні рецепти та учасники!
Приготування:
Поріжте помідори кружечками, присипте сушеним базиліком, чорним меленим перцем та запечіть у духовці.
Для картопляного крему – відваріть картоплю та потовчіть її на пюре. Додайте вершкове масло, яйця та відвар, у якому варилася картопля.
Для фаршу – пропустіть через м’ясорубку запечену цибулю, куряче філе, додайте сіль, чорний мелений перець, перемішайте та відбийте масу.
Для соусу – перетріть через сито помідори без шкірки. Додайте сіль, чорний мелений перець та цукор. Тушкуйте протягом 7 хвилин до загустіння.
Для першої начинки обсмажте дрібно порізану цибулю та натерту моркву до золотавості. Для другої начинки – обсмажте шампіньйони. Для третьої начинки подрібніть у блендері домашній сир разом із кропом та петрушкою.
Зберіть торт-вулкан. Для цього у змащену олією форму викладіть перший шар із запечених кружечків помідорів, зверху покладіть начинку із домашнього сиру. Далі – знову помідори, потім грибну начинку, ще один шар помідорів, і поверх них – обсмажені цибулю з морквою.
Потім викладіть ще три шари помідорів, переклавши їх прошарком сиру та прошарком грибів. При цьому кожен наступний шар зменшуйте у діаметрі на 1 см.
Готову піраміду змастіть спочатку курячим фаршем, потім картопляним кремом. Зверху полийте томатним соусом, імітуючи потоки лави.
На верхівку вулкану вставте половину яєчної шкаралупи, попередньо обдавши її окропом. Запікайте торт-вулкан впродовж 40 хвилин за температури 180°C. При подачі – у яєчну шкаралупу налийте трохи спирту та підпаліть.