ріпчаста цибуля (біла) – 1 кг
біле сухе вино – 500 мл
олія – 80 мл
розмарин (свіжий) – 5 гілочок
чебрець (свіжий) – 5 гілочок
лавровий лист – 4 шт.
перець горошком – 4 шт.
цукор – 250 г
сіль – 20 г
Білу салатну цибулю поріжте півкільцями завтовшки 5 мм. У пательню з високими бортами налийте олію та одразу викладіть порізану цибулю. Починайте тушкувати і влийте біле сухе вино, додайте цукор та сіль, перемішайте.
Покладіть на марлю гілочки свіжого розмарину та чебрецю, лавровий лист та перець горошком. Зав‘яжіть у вузол. Марлю із спеціями покладіть до цибулі та тушкуйте на повільному вогні впродовж 1 години. Готовий цибулевий мармелад перекладіть у піалу.