сало – 700 г
борошно – 640 г
кефір (2,5%) – 500 мл
яйця – 2 шт.
бринза – 200 г
сухі дріжджі – 11 г
олія – 60 мл
ріпчаста цибуля – 2 шт.
часник – 2 зубчики
кріп – 20 гілочок
сіль – 10 г
цукор – 25 г
чорний мелений перець – 3 г
Приготуйте тісто: змішайте кефір з яйцем, сіллю, цукром та олією. Окремо змішайте борошно та дріжджі. Частинами додайте сухі інгредієнти до рідких, замісіть тісто, залиште його підходити на 30 хв.
Приготуйте начинку. Кубики сала обсмажте до шкварок впродовж 7 хв. Злийте смалець. Додайте до шкварок подрібнену цибулю та обсмажте ще 3 хв. Додайте подрібнений часник, перемішайте та зніміть з вогню.
З‘єднайте обсмажені з цибулею та часником шкварки з подрібненим кропом та бринзою. Додайте чорний мелений перець, залиште начинку остигати.
Розкачайте тісто у прямокутний пласт, наріжте смужками, шириною 5 см. Викладіть на них начинку, защипніть краї тіста та загорніть равликом.
Викладіть вертути на деко з пергаментом, змащене смальцем. Зверху змастіть збитим яйцем. Випікайте у розігрітій до 180°С духовці 40 хв.