Оселедець під шубою та форшмак від Сергія Калініна та Сергія Писаренко

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Оселедець під шубою — одна з традиційних страв на новорічному столі. А чи знаєте ви секрет ідеально засоленого оселедцю? Чи додавали ви колись в цю страву домашній майонез? А чи пробували приготувати форшмак? Одразу 4 рецепта до Новогоро року 2018 від Сергія Калініна та Сергія Писаренко

Солоний оселедець

Інгредієнти:

  • Оселедець — 3 шт.
  • Вода — 2 л
  • Сіль — 240 г
  • Цукор — 60 г
  • Духм’яний чорний перець — 8 шт.

Спосіб приготування

  1. У воді змішуємо сіль, цукор та перець. Ставимо розсіл на сильний вогонь, доводимо до кипіння та вимикаємо плиту. Залишаємо, доки він не охолоне.
  2. Оселедець миємо та виймаємо з нього жабри. Кладемо його в ємність для соління та заливаємо холодним розсолом.
  3. Ставимо на рибу гніт та солимо 2 доби.

Читайте також: Оселедець слабосолений: покрокове приготування страви з фото


Оселедець під шубою в рулеті

Інгредієнти:

  • Оселедець малосольний — 400 г
  • Картопля — 200 г
  • Буряк — 200 г
  • Морква — 200 г
  • Цибуля — 70 г
  • Яблуко — 1 шт.
  • Майонез — 200 мл
  • Масло — 50 г

Спосіб приготування

  1. Оселедець потрошимо, очищаємо від кісточок та шкірки. Нарізаємо кубиками 1х1 см.
  2. Картоплю проколюємо вилкою та варимо в підсоленій воді. Моркву опускаємо в несолений окріп.
  3. Змішуємо воду та сіль, змащуємо розсолом буряк та запікаємо в духовці 40 хвилин при температурі 200°C.
  4. Змішуємо сіль, цукор, воду та яблучний оцет. Маринуємо в розсолі дрібно нарізану цибулю.
  5. Чистимо картоплю, буряк та моркву, у яблук виймаємо насіння. Натираємо все на великій терці.
  6. Щоб сформувати рулет, візьміть журнал та застеліть його харчовою плівкою. Змащуємо плівну маслом, та викладаємо буряк, а на нього – яблуко та моркву.
  7. Змащуємо майонезом, потім кладемо цибулю, картоплю, знову шар майонезу та оселедець. Зверху натираємо масло.
  8. Салат обжимаємо, а потім скручуємо в рулет та ще раз обжимаємо. Ставимо в холодильник на годину для того, щоб він просочився.

Читайте також: Салат «Шуба»: покрокове приготування страви з фото


Майонез домашний

Інгредієнти:

  • Сіль — 3 г
  • Цукор — 15 г
  • Гірчиця — 4 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Рафінована олія — 150 мл
  • Лимонний сік — 5 мл

Спосіб приготування

Щоб взбити майонез вручну, беремо 2 вилки. Ретельно змішуємо жовтки, цукор, сіль, гірчицю. Вливаємо тонкою цівочкою олію в жовтки, постійно помішуючи в одну сторону.

Додаємо лимонний сік та змішуємо.


Дивіться також: Відео приготування оселедця («Все буде смачно!»)


Форшмак

Інгредієнти:

  • Оследець слабосолоний — 400 г
  • Цибуля — 70 г
  • Яблуко кисло-солодке — 100 г
  • Маргарин — 100 г
  • Яйця — 3 шт.

Спосіб приготування

  1. Беремо третину філе оселедцю та дрібно нарізаємо
  2. Очищуємо від зерняток яблуко, завертаємо в фольгу та запікаємо в духовке 15 хвилин при 200°C
  3. Перемелюємо на дрібній решітці м’ясорубки оселедець, що залишився. Повторюємо процедуру, додав інші інгредієнти. Додаємо нарізаний оселедець та змішуємо всі інгредієнти.

Форшмак готовий!


Інші рецепты страв до святкового столу дивіться в нашій підбірці Рецепти на Новий рік 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками