Оселедець під шубою в рулеті
Інгредієнти:
- Оселедець малосольний — 400 г
- Картопля — 200 г
- Буряк — 200 г
- Морква — 200 г
- Цибуля — 70 г
- Яблуко — 1 шт.
- Майонез — 200 мл
- Масло — 50 г
Спосіб приготування
- Оселедець потрошимо, очищаємо від кісточок та шкірки. Нарізаємо кубиками 1х1 см.
- Картоплю проколюємо вилкою та варимо в підсоленій воді. Моркву опускаємо в несолений окріп.
- Змішуємо воду та сіль, змащуємо розсолом буряк та запікаємо в духовці 40 хвилин при температурі 200°C.
- Змішуємо сіль, цукор, воду та яблучний оцет. Маринуємо в розсолі дрібно нарізану цибулю.
- Чистимо картоплю, буряк та моркву, у яблук виймаємо насіння. Натираємо все на великій терці.
- Щоб сформувати рулет, візьміть журнал та застеліть його харчовою плівкою. Змащуємо плівну маслом, та викладаємо буряк, а на нього – яблуко та моркву.
- Змащуємо майонезом, потім кладемо цибулю, картоплю, знову шар майонезу та оселедець. Зверху натираємо масло.
- Салат обжимаємо, а потім скручуємо в рулет та ще раз обжимаємо. Ставимо в холодильник на годину для того, щоб шуба просочилася.
ГОТУЄМО З НАМИ
Оселедець під шубою з яблоком
Солоний оселедець
Інгредієнти:
- Оселедець — 3 шт.
- Вода — 2 л
- Сіль — 240 г
- Цукор — 60 г
- Духм’яний чорний перець — 8 шт.
Спосіб приготування
- У воді змішуємо сіль, цукор та перець. Ставимо розсіл на сильний вогонь, доводимо до кипіння та вимикаємо плиту. Залишаємо, доки він не охолоне.
- Оселедець миємо та виймаємо з нього жабри. Кладемо його в ємність для соління та заливаємо холодним розсолом.
- Ставимо на рибу гніт та солимо 2 доби.
Майонез домашний
Інгредієнти:
- Сіль — 3 г
- Цукор — 15 г
- Гірчиця — 4 г
- Яйця — 2 шт.
- Рафінована олія — 150 мл
- Лимонний сік — 5 мл
Спосіб приготування
Щоб взбити майонез вручну, беремо 2 вилки. Ретельно змішуємо жовтки, цукор, сіль, гірчицю. Вливаємо тонкою цівочкою олію в жовтки, постійно помішуючи в одну сторону.
Додаємо лимонний сік та змішуємо.
Форшмак
Інгредієнти:
- Оследець слабосолоний — 400 г
- Цибуля — 70 г
- Яблуко кисло-солодке — 100 г
- Маргарин — 100 г
- Яйця — 3 шт.
Спосіб приготування
- Беремо третину філе оселедцю та дрібно нарізаємо
- Очищуємо від зерняток яблуко, завертаємо в фольгу та запікаємо в духовке 15 хвилин при 200°C
- Перемелюємо на дрібній решітці м’ясорубки оселедець, що залишився. Повторюємо процедуру, додав інші інгредієнти. Додаємо нарізаний оселедець та змішуємо всі інгредієнти.
Форшмак готовий!
Інші рецепты страв до святкового столу дивіться в нашій добірці Рецепти на Новий рік 2019