Морквяний хліб (фоторецепт)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів


нескладний рецепт
Переглянути відгуки

Повітряний, м'який, з хрусткою скоринкою - морквяний хліб не тільки смачний, але ще і корисний. Морква робить дріжджове тісто легше звичайного і надає йому тонку морквяну солодкість

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Інгредієнти
Додати в список покупок
Борошно500г
Морква200г
Тепла вода200г
Сухі дріжджі10г
Цукор1ч.л.
Сіль0.50ч.л.
Рослинна олія1ст.л.
Яйце1шт
Борошно на подпилза смаком
Жовток для змащуванняза смаком
Кунжутза смаком

Як приготувати морквяний хліб

Продукты, которые нужны для приготовления морковного хлеба

Продукти для приготування морквяного хліба

рецепт пошагово морковного хлеба - шаг 1

1. Робимо опару: в теплу воду додаємо дріжджі і цукор. Добре перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин, щоб дріжджі “прокинулися”

Температура води для приготування опари не повинна перевищувати 32 ° С: занадто гаряча вода може “вбити” дріжджі

пошаговый рецепт морковного хлеба - фото 2

2. Коли на поверхні опари з’явилися пухирці, значить дріжджі “прокинулися” і з ними можна працювати далі

как приготовить морковный хдеб пошагово - шаг 3

3. Натираємо на дрібній тертці моркву

Якщо морква дуже соковита, то сік потрібно віджати

рецепт приготовления морковного хлеба - шаг 4

пошаговый рецепт приготовления морковного хлеба

состав морковного хлеба

как приготовить морковный хлеб рецепт пошагово

4. Додаємо в опару решту інгредієнтів

как приготовить морковный хлеб рецепт пошагово - шаг 5

5. Всипаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке еластичне тісто

Борошно завжди додається в тісто на “око”, так як вологість борошна може бути різною і в одному випадку його може піти більше, а в іншому – менше. Кількість борошна відміряйте, орієнтуючись на консистенцію тіста. Для хліба вона повинна бути дуже м’якою: на початку замішування тісто ледь липне до рук, але при подальшому – перестає

пошаговый рецепт приготовления морковного хлеба - шаг 6

6. Перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном і продовжуємо заміс

как приготовить морковный хлеб пошагово - шаг 7

7. Для вимішування тіста для хліба важливо правильно робити заміс. Для цього тісто кілька разів розтягується і складається. Розтягувати тісто потрібно, спираючись на подушечку біля основи великого пальця на внутрішній стороні долоні

как приготовить морковный хлеб пошагово - шаг 8

8. Правильно замішане тісто дуже пружне: при натиску воно відразу відновлює форму. Щоб це перевірити, скачайте тісто в кулю і натисніть на нього пальцем: якщо вмятинка швидко вирівнюється, тісто готове

рецепт пошагово морковного хлеба - шаг 9

9. Ділимо тісто на 6 рівних частин

Можна сформувати хлію однією буханкою

рецепт пошагово морковного хлеба - шаг 10

10. З кожного шматочка тіста формуємо невеликий круглий хлібець. Для цього під час формування нібито заправляємо краї тіста всередину: так у хліба з’являється акуратна напівкругла форма

пошаговый рецепт приготовления морковного хлеба - шаг 11

11. Викладаємо хліб на застелене пергаментом деко і залишаємо в теплому місці на 40-60 хвилин, щоб хлібці збільшилися в два рази в обсязі

пошаговый рецепт приготовления морковного хлеба - шаг 12

пошаговый рецепт приготовления морковного хлеба

12. Змащуємо хлібці яєчним жовтком і посипаємо кунжутом

как приготовить морковный хлеб рецепт пошагово

13. Випікаємо морквяний хліб в розігрітій до 180 ° С духовці 20 хвилин. Готовність хліба перевіряємо дерев’яною паличкою: якщо вона виходить з хліба сухою, він готовий.

как приготовить морковный хлеб рецепт пошагово

Морквяний хліб готовий!

Шеф-кухар і співзасновник SkyWOKer Андрій Колесник


Фото: Віталій Панін, Smachno.ua



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Класичні деруни рецепт приготування з фото
Печиво Горішки
Cмугасті млинці
Паштет з курячої печінки з яблуком (фоторецепт)
Домашня гранола: рецепт
Пшоняні млинці з родзинками
Млинці з вишнево-горіховою начинкою від Лізи Глинської (фоторецепт)
Торт Захер: покроковий рецепт
Медовуха (фоторецепт)
Обліпиховий пунш (фоторецепт)
Бите скло — рецепт торта
Простий рецепт медовика зі сметанним кремом
Домашній мармелад з соку
Низькокалорійний тірамісу (Все буде добре) (відео)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити