Морквяний хліб (фоторецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Повітряний, м'який, з хрусткою скоринкою - морквяний хліб не тільки смачний, але ще і корисний. Морква робить дріжджове тісто легше звичайного і надає йому тонку морквяну солодкість
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Борошно500 г
Морква200 г
Тепла вода200 г
Сухі дріжджі10 г
Цукор1 ч.л.
Сіль0.50 ч.л.
Рослинна олія1 ст.л.
Яйце1 шт
Борошно на подпил за смаком
Жовток для змащування за смаком
Кунжут за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати морквяний хліб

Продукты, которые нужны для приготовления морковного хлеба

Продукти для приготування морквяного хліба

рецепт пошагово морковного хлеба - шаг 1

1. Робимо опару: в теплу воду додаємо дріжджі і цукор. Добре перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин, щоб дріжджі “прокинулися”

Температура води для приготування опари не повинна перевищувати 32 ° С: занадто гаряча вода може “вбити” дріжджі

пошаговый рецепт морковного хлеба - фото 2

2. Коли на поверхні опари з’явилися пухирці, значить дріжджі “прокинулися” і з ними можна працювати далі

как приготовить морковный хдеб пошагово - шаг 3

3. Натираємо на дрібній тертці моркву

Якщо морква дуже соковита, то сік потрібно віджати

рецепт приготовления морковного хлеба - шаг 4

пошаговый рецепт приготовления морковного хлеба

состав морковного хлеба

как приготовить морковный хлеб рецепт пошагово

4. Додаємо в опару решту інгредієнтів

как приготовить морковный хлеб рецепт пошагово - шаг 5

5. Всипаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке еластичне тісто

Борошно завжди додається в тісто на “око”, так як вологість борошна може бути різною і в одному випадку його може піти більше, а в іншому – менше. Кількість борошна відміряйте, орієнтуючись на консистенцію тіста. Для хліба вона повинна бути дуже м’якою: на початку замішування тісто ледь липне до рук, але при подальшому – перестає

пошаговый рецепт приготовления морковного хлеба - шаг 6

6. Перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном і продовжуємо заміс

как приготовить морковный хлеб пошагово - шаг 7

7. Для вимішування тіста для хліба важливо правильно робити заміс. Для цього тісто кілька разів розтягується і складається. Розтягувати тісто потрібно, спираючись на подушечку біля основи великого пальця на внутрішній стороні долоні

как приготовить морковный хлеб пошагово - шаг 8

8. Правильно замішане тісто дуже пружне: при натиску воно відразу відновлює форму. Щоб це перевірити, скачайте тісто в кулю і натисніть на нього пальцем: якщо вмятинка швидко вирівнюється, тісто готове

рецепт пошагово морковного хлеба - шаг 9

9. Ділимо тісто на 6 рівних частин

Можна сформувати хлію однією буханкою

рецепт пошагово морковного хлеба - шаг 10

10. З кожного шматочка тіста формуємо невеликий круглий хлібець. Для цього під час формування нібито заправляємо краї тіста всередину: так у хліба з’являється акуратна напівкругла форма

пошаговый рецепт приготовления морковного хлеба - шаг 11

11. Викладаємо хліб на застелене пергаментом деко і залишаємо в теплому місці на 40-60 хвилин, щоб хлібці збільшилися в два рази в обсязі

пошаговый рецепт приготовления морковного хлеба - шаг 12

пошаговый рецепт приготовления морковного хлеба

12. Змащуємо хлібці яєчним жовтком і посипаємо кунжутом

как приготовить морковный хлеб рецепт пошагово

13. Випікаємо морквяний хліб в розігрітій до 180 ° С духовці 20 хвилин. Готовність хліба перевіряємо дерев’яною паличкою: якщо вона виходить з хліба сухою, він готовий.

как приготовить морковный хлеб рецепт пошагово

Морквяний хліб готовий!

Шеф-кухар і співзасновник SkyWOKer Андрій Колесник


Фото: Віталій Панін, Smachno.ua

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Торт Тірамісу із печива
Рулет з гарбузом
Печиво з родзинками
Гарбуз в духовці
Печиво: 5 домашніх рецептів
Торт Медовик: рецепт приготування
Сирне печиво
Гарбуз під молочним соусом
Страви із кисломолочного сиру для дітей
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
Халва із гарбуза
Десерт із айви
Бісквіт горіховий з грушево-рисовою начинкою
Айва, фарширована горіхами
Ведмедик Барні: рецепт приготування в домашніх умовах

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви