Млинцеві човники з червоною ікрою та вершковим сиром
Складові:
- Кефір — 0,5 л
- Яйця — 3 шт.
- Сіль — ½ чайної ложки
- Цукор — 3 ст.л.
- Сода — ½ чайної ложки
- Олія — 1 ст. л.
- Борошно — 2,5 стакана
- Вершковий сир
- Червона ікра
Спосіб приготування
З’єднуємо кефір, яйця, сіль, цукор, соду, олію та просіяне борошно. Добре перемішуємо тісто.
Розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом і випікаємо товстенькі млинці. Даємо їм трохи охолонути та формуємо човник: м’який вершковий сир чайною ложкою кладемо в центр млинця, закріплюємо краї половинками зубочисток і викладаємо зверху червону ікру (одну-дві чайні ложки).
Млинці на шмажці з червоною ікрою
Складові
- Кефір — 500 мл
- Яйце — 1 шт.
- Цукор — 1 ст.л.
- Олія — 1 ст.л.
- Борошно — 1,5 стакана
- Сода — 1 ч.л.
- Дуже гаряча вода — 150-200 мл
Спосіб приготування
Яйце збиваємо з цукром, додаємо кефір й олію. Поступово вводимо в суміш просіяне борошно та соду, збиваємо й залишаємо на 10-15 хвилин. Додаємо воду та випікаємо тоненькі млинці.
Млинець, що охолонув, змащуємо вершковим сиром, зверху викладаємо ікру, звертаємо в рулет і нарізаємо на порційні шматочки. Ці шматочки насаджуємо на шпажку — вийде повноцінна порція для кожного гостя.
Подаємо до столу з кропом і лаймом.
Млинцеві мішочки з червоною ікрою
Складові
- Борошно (гречане чи пшеничне) — 2-2,5 склянки
- Масло — 30 г
- Молоко чи сидр — 500 мл
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 2 ст.л.
- Сіль — 1/2 ч.л.
Спосіб приготування
Замішуємо тісто і випікаємо маленькі млинчики на вершковому маслі (візьміть приблизно столову ложку тесту для одного млинчика). На середину кожного млинчика викладаємо ікру, збираємо разом краї, формуючи мішечок.
Акуратно зав’язуємо ниточкою шніт-цибулі, попередньо обдавши його окропом для еластичності.
Читайте також: Рецепти млинців на Масляну