Млинці з ікрою: 3 кращих рецепта


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Млинці з ікрою - незамінна страва на Масляну. Як приготувати млинці з ікрою і сиром, млинці на шпажці та млинцеві мішечки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Млинцеві човники з червоною ікрою та вершковим сиром

Складові:

  • Кефір — 0,5 л
  • Яйця — 3 шт.
  • Сіль — ½ чайної ложки
  • Цукор — 3 ст.л.
  • Сода — ½ чайної ложки
  • Олія — 1 ст. л.
  • Борошно — 2,5 стакана
  • Вершковий сир
  • Червона ікра

Спосіб приготування

З’єднуємо кефір, яйця, сіль, цукор, соду, олію та просіяне борошно. Добре перемішуємо тісто.

Розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом і випікаємо товстенькі млинці. Даємо їм трохи охолонути та формуємо човник: м’який вершковий сир чайною ложкою кладемо в центр млинця, закріплюємо краї половинками зубочисток і викладаємо зверху червону ікру (одну-дві чайні ложки).

Млинці на шмажці з червоною ікрою

Складові

  • Кефір — 500 мл
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 1 ст.л.
  • Олія — 1 ст.л.
  • Борошно — 1,5 стакана
  • Сода — 1 ч.л.
  • Дуже гаряча вода — 150-200 мл

Спосіб приготування

Яйце збиваємо з цукром, додаємо кефір й олію. Поступово вводимо в суміш просіяне борошно та соду, збиваємо й залишаємо на 10-15 хвилин. Додаємо воду та випікаємо тоненькі млинці.

Млинець, що охолонув, змащуємо вершковим сиром, зверху викладаємо ікру, звертаємо в рулет і нарізаємо на порційні шматочки. Ці шматочки насаджуємо на шпажку — вийде повноцінна порція для кожного гостя.

Подаємо до столу з кропом і лаймом.

Млинцеві мішочки з червоною ікрою

Складові

  • Борошно (гречане чи пшеничне) — 2-2,5 склянки
  • Масло — 30 г
  • Молоко чи сидр — 500 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 2 ст.л.
  • Сіль — 1/2 ч.л.

Спосіб приготування

Замішуємо тісто і випікаємо маленькі млинчики на вершковому маслі (візьміть приблизно столову ложку тесту для одного млинчика). На середину кожного млинчика викладаємо ікру, збираємо разом краї, формуючи мішечок.

Акуратно зав’язуємо ниточкою шніт-цибулі, попередньо обдавши його окропом для еластичності.

Читайте також: Рецепти млинців на Масляну



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Штрейзель: як приготувати кондитерську крихту
Як приготувати домашнє згущене молоко (фоторецепт)
Пісне меню на кожен день: звичний раціон з рослинної їжі
Великий піст 2018 меню на кожен день – як скласти і про що пам’ятати
Дзеркальна глазур: майстер-клас від Лізи Глинської
Великий піст 2018: що можна і не можна їсти
Великий піст 2018: рецепти пісних страв
Пісна дієта: меню на тиждень
Як приготувати смачну кашу: 12 лайфхаків
Великий піст 2018: календар харчування на перший тиждень
Заварний крем з молока: як варити?
Третій день Масляної — ласунка: рецепти
Другий день Масляної — загравання: рецепти
Як засолити оселедець: 5 простих рецептів


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити