Закуски на день народження: 8 незвичних рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День народження
Хочете здивувати гостей святковими стравами? Тоді читайте, як приготувати незвичні закуски на день народження
Зберегти в кулінарну книгу

Холодна телятина

Інгредієнти

  • Телятина – 1 кг
  • Жир – 5-6 ст. ложек
  • Морква – 1-2 шт.
  • Селера (корінь) – 0, 5 шт.
  • Ріпчаста цибуля– 1 шт.
  • Вершкове масло – 1 ст. ложка
  • Сир – 100 г

Спосіб приготування

  1. Телятину обмиваємо, обсушуємо рушником або серветкою, солимо і цілим шматком обсмажуємо в товстостінній каструлі, додавши жир.
  2. Нарізаємо великою соломкою моркву, цибулю і селеру. Коли м’ясо обсмажиться до рум’яної скоринки, додаємо нарізане коріння. Злегка підсмажуємо і додаємо півсклянки гарячої води. Каструлю закриваємо кришкою і тушкуємо, поки не випарується вся вода. Якщо м’ясо при цьому буде не досить м’яким, то потрібно додати ще води і протушити.
  3. Після виймаємо м’ясо з каструлі і нарізаємо скибочками завтовшки 1 см.
  4. Масло розминаємо і змащуємо кожну скибочку м’яса з одного боку. Обвалюємо їх в натертому сирі і викладаємо віночком на блюдо. На середину блюда викладаємо зелений горошок або відварну стручкову квасолю з маслом.

Холодець з курчати і грибів

Інгредієнти

  • Курча– 1 шт.
  • Морква – 15 г
  • Петрушка (корінь) – 10 г
  • Гриби сушені – 5 г
  • Яйця – 1, 5 шт.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошком – за смаком
  • Зелень петрушки – за смаком

Спосіб приготування

  1. Оброблену тушку курчати розділяємо на чотири частини, відправляємо в посуд, додаємо очищені овочі, гриби, заливаємо холодною водою (щоб вона тільки покрила м’ясо), доводимо до кипіння, солимо, додаємо лавровий лист і перець.
  2. Варимо на слабкому вогні 1 годину, накривши кришкою, а потім відокремлюємо м’ясо від кісток і шкіри.
  3. У форму викладаємо нарізані варені яйця, листочки петрушки, моркву, шматочки грибів, м’ясо. Заливаємо все процідженим бульйоном і охолоджуємо.

Перепела з вишнями

Інгредієнти

  • Перепела – 8 шт.
  • Вишні (без кісточок) – 200 г
  • Бульйон – 0,5 склянки
  • Коньяк – 1 ст. ложка
  • Сало свиняче розтоплене – 100 г

Спосіб приготування

  1. Обсмажуємо підготовлених перепелів. За 3-5 хвилин до готовності зливаємо жир, додаємо вишні, бульйон, коньяк і доводимо до готовності в закритому посуді.
  2. Готових перепелів викладаємо в глибоке блюдо, додаємо вишні і поливаємо соком.

Смажений сир

Інгредієнти

  • Адигейський сир – 250 г
  • Вершкове масло – за смаком

Спосіб приготування

Нарізаємо сир скибочками середньої товщини і обсмажуємо у вершковому маслі до золотистої скоринки.

Купати

Інгредієнти

  • Жирна свинина – 250 г
  • Ріпчаста цибуля – 50 г
  • Часник (зубчик) – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Специї (горчиця, гвоздика, гранат, кмин, перець) – за смаком
  • Кишки – за смаком

Спосіб приготування

  1. Сиру свинину пропускаємо один раз через м’ясорубку, додаємо рубану цибулю, часник і спеції.
  2. Начиняємо отриманим фаршем очищені й добре промиті кишки, кінці зав’язуємо ниткою і надаємо ковбаскам форму підкови.
  3. Смажимо над вугіллям, що горить (без полум’я) до готовності. Подаємо по 2 штуки на порцію.

Смажена макрель

Інгредієнти

  • Макрель (скумбрія) – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Лимон – за смаком
  • Рослинна олія – за смаком

Спосіб приготування

  1. Макрель добре вимити зсередини і зовні, змащуємо лимонним соком і трохи подсаливаем.
  2. Залишаємо рибу на деякий час для просочення.
  3. У пательні розігріваємо олію і обсмажуємо в ньому рибу на невеликому вогні до готовності.

Цвітна капуста з пармезаном і білим вином

Інгредієнти

  • Цвітна капуста (головка) – 1 шт.
  • Вино біле міцне – 1 склянка
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Бульйон – 1 склянка
  • Пармезан – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Цвітну капусту вимивємо і нарізаємо шматочками.
  2. Цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо до золотистого кольору в пательні. Додаємо капусту і тушкуємо 25 хвилин. Солимо, заправляємо перцем, вливаємо вино, бульйон і тушкуємо 15 хвилин. В кінці додаємо пармезан.

Спаржа в «сорочці» з шинки

Інгредієнти

  • Спаржа – 400 г
  • Шинка (скибочки) – 10 шт.
  • Сир Емменталь (нарізка) – 10 шт.
  • Лимонний сік – за смаком
  • Зелень петрушки – пучок
  • Вершки – 400 мл

Спосіб приготування

  1. Спаржу відварюємо в підсоленій воді з додаванням лимонного соку і зелені петрушки.
  2. На кожен шматочок шинки викладаємо шматочок сиру, 2-3 стебла спаржі і загортаємо.
  3. Розігріваємо пательню і смажимо спаржу 10 хвилин на невеликому вогні. Готову спаржу знімаємо з плити, заправляємо вершками і подаємо теплою.

Що приготувати на день народження читайте тут.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах
Що приготувати з маци
Страви на Песах
Страви з маци
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви
Смачні пісні страви
Меню на 8 березня
Меню на Великий піст
Сніданок на 8 березня

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік