ТОП-5 страв з буряка (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Новий рік 2019
Кращі рецепти з буряка читайте в нашому матеріалі!
Зберегти в кулінарну книгу

Буряково-імбирний ель

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Буряк – 1 шт. (200 г)
  • Корінь імбиру – 60 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Вода – 2,5 л
  • Дріжджі – 5 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нагріваємо воду до 40 ° C. Чистимо і натираємо на дрібну терку буряк, імбир і цедру одного лимона.
  2. Перекладаємо натерті інгредієнти в трилітрову банку, вичавлюємо сік лимона, додаємо цукор і сухі дріжджі. Заливаємо теплою водою.
  3. Накриваємо банку кришкою з водяним затвором і ставимо в тепле темне місце на 2 доби. Потім ставимо в холодильник ще на добу. Дістаємо, проціджуємо через сито.

Бурякові пхалі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Буряк – 2 шт. (500 г)
  • Червона цибуля – 1 шт.
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Кінза – 12 гілочок
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – 5 г
  • Хмелі-сунелі – 3 г
  • Коріандр – 3 г
  • Винний оцет – 5 мл
  • Зелений салат – 5 листків

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Відварюємо буряк і охолоджуємо. Подрібнюємо волоські горіхи, додаємо до них часник, нарізану кінзу і червону цибулю. Також додаємо сіль, хмелі-сунелі й коріандр. Перебиваємо в блендері в однорідну масу.
  2. Буряк чистимо, ріжемо на шматочки, додаємо до горіхової маси. Вливаємо винний оцет і ще раз перебиваємо суміш до однорідності. Даємо масі настоятися 30 хвилин.
  3. Формуємо кульки діаметром 3-4 см, викладаємо на покрите зеленим салатом блюдо.

Борщ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Буряк – 1 кг (4 шт.)
  • Балик – 200 г
  • Картопля – 200 г
  • Кріп – 10 гілочок
  • Петрушка – 10 гілочок
  • Зелена цибуля – 10 пір’я
  • Огірки – 3 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сметана (20%) – 400 мл
  • Оцет (9%) – 40 мл
  • Гірчиця – 20 мл
  • Цукор – 8 г
  • Сіль – 10 г
  • Пастернак (корінь) – 100 г
  • Чорний мелений перець – 3 г
  • Вода – 1,5 л

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Буряк, картоплю і корінь пастернаку очищаємо і нарізаємо соломкою. Буряк змішуємо з оцтом і відварюємо в 3 склянках води. Окремо в такій же кількості води відварюємо картоплю і пастернак.
  2. Овочеві відвари переливаємо в миску і охолоджуємо на крижаній бані.
  3. Чистимо і нарізаємо соломкою огірки. Так само нарізаємо соломкою балик. Подрібнюємо зелену цибулю, кріп і петрушку.
  4. Перекладаємо огірки, балик і зелень до охолодженого овочевого відвару. Солимо і перчимо.
  5. Відварюємо яйця, чистимо і розрізаємо навпіл. Білки нарізаємо соломкою. До жовтків додаємо гірчицю і оцет, перетираємо до однорідності і додаємо сметану.
  6. Заправляємо юшку сметанною заправкою і охолоджуємо протягом 2 годин.

Буряковий конфітюр

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Буряк – 500 г
  • Цукор – 250 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Пектин – 10 г
  • Ванільний цукор – 10 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Буряк загортаємо в фольгу і запікаємо протягом години при температурі 200 ° C. З лимона й апельсина знімаємо цедру.
  2. Остиглий запечений буряк ріжемо соломкою, викладаємо в сотейник, додаємо цедру апельсина і лимона, заливаємо соком половини лимона і половини апельсина, додаємо цукор і пектин.
  3. Доводимо масу до кипіння і проварюємо протягом 10 хвилин. Додаємо ванільний цукор, перемішуємо і знімаємо з вогню.
  4. Готовий конфітюр перекладаємо в піали і охолоджуємо.

Буряково-шоколадні кекси

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Буряк – 400 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 250 г
  • Масло – 60 мл
  • Вершкове масло – 20 г
  • Борошно – 250 г
  • Розпушувач – 5 г
  • Порошок какао – 30 г
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Сіль – 3 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Буряк загортаємо в 2 шари фольги. Запікаємо в духовці при температурі 180 ° C протягом години. Даємо охолонути, чистимо від шкірки і нарізаємо один запечений буряк шматочками 5х5 мм.
  2. На сковороді топимо вершкове масло з рослинною олією (20 мл) і гілочкою розмарину. Через хвилину дістаємо розмарин.
  3. Викладаємо в пательню шматочки буряка, цукор, сіль і вливаємо трохи води. Карамелізуємо буряк протягом 10 хвилин.
    Інший запечений буряк подрібнюємо блендером в пюре. Додаємо масло (40 мл). Яйця збиваємо з цукром до густої піни. Поступово перекладаємо бурякове пюре у збиті яйця. Перемішуємо.
  4. Змішуємо борошно, розпушувач і какао. Порціями вводимо сухі інгредієнти в рідку масу. В кінці додаємо шматочки карамелізованого буряка. Ще раз перемішуємо.
  5. Викладаємо тісто в силіконові формочки для кексів, заповнюючи їх на 2/3. Випікаємо при температурі 180 ° C протягом 20 хвилин.

Читайте також: ТОП-3 рецепта оселедця під шубою на Новий рік 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Новорічні страви з ананасом: 5 рецептів
Як приготувати крабові палички в домашніх умовах
Прикрашаємо ялинку: смачні ідеї
10 несподіваних порад приготування курки
Меню на Новий рік у стилі 90-х
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Що приготувати з заморожених овочів: ТОП-5 оригінальних рецептів
Вегетаріанське меню на Новий рік 2019
Бюджетне меню для новорічного столу 2019
Салати: 5 класичних рецептів
Меню на Новий рік 2019: що приготувати для дітей
Що приготувати із хека: 5 рецептів
Як прикрасити торт: 5 оригінальних ідей
Різдвяний піст 2018: календар харчування

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019