ТОП-5 страв з буряка (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Рецепти на Новий рік 2019
Кращі рецепти з буряка читайте в нашому матеріалі!
Зберегти в кулінарну книгу

Буряково-імбирний ель

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Буряк – 1 шт. (200 г)
  • Корінь імбиру – 60 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Вода – 2,5 л
  • Дріжджі – 5 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нагріваємо воду до 40 ° C. Чистимо і натираємо на дрібну терку буряк, імбир і цедру одного лимона.
  2. Перекладаємо натерті інгредієнти в трилітрову банку, вичавлюємо сік лимона, додаємо цукор і сухі дріжджі. Заливаємо теплою водою.
  3. Накриваємо банку кришкою з водяним затвором і ставимо в тепле темне місце на 2 доби. Потім ставимо в холодильник ще на добу. Дістаємо, проціджуємо через сито.

Бурякові пхалі

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Буряк – 2 шт. (500 г)
  • Червона цибуля – 1 шт.
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Кінза – 12 гілочок
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – 5 г
  • Хмелі-сунелі – 3 г
  • Коріандр – 3 г
  • Винний оцет – 5 мл
  • Зелений салат – 5 листків

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Відварюємо буряк і охолоджуємо. Подрібнюємо волоські горіхи, додаємо до них часник, нарізану кінзу і червону цибулю. Також додаємо сіль, хмелі-сунелі й коріандр. Перебиваємо в блендері в однорідну масу.
  2. Буряк чистимо, ріжемо на шматочки, додаємо до горіхової маси. Вливаємо винний оцет і ще раз перебиваємо суміш до однорідності. Даємо масі настоятися 30 хвилин.
  3. Формуємо кульки діаметром 3-4 см, викладаємо на покрите зеленим салатом блюдо.

Борщ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Буряк – 1 кг (4 шт.)
  • Балик – 200 г
  • Картопля – 200 г
  • Кріп – 10 гілочок
  • Петрушка – 10 гілочок
  • Зелена цибуля – 10 пір’я
  • Огірки – 3 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сметана (20%) – 400 мл
  • Оцет (9%) – 40 мл
  • Гірчиця – 20 мл
  • Цукор – 8 г
  • Сіль – 10 г
  • Пастернак (корінь) – 100 г
  • Чорний мелений перець – 3 г
  • Вода – 1,5 л

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Буряк, картоплю і корінь пастернаку очищаємо і нарізаємо соломкою. Буряк змішуємо з оцтом і відварюємо в 3 склянках води. Окремо в такій же кількості води відварюємо картоплю і пастернак.
  2. Овочеві відвари переливаємо в миску і охолоджуємо на крижаній бані.
  3. Чистимо і нарізаємо соломкою огірки. Так само нарізаємо соломкою балик. Подрібнюємо зелену цибулю, кріп і петрушку.
  4. Перекладаємо огірки, балик і зелень до охолодженого овочевого відвару. Солимо і перчимо.
  5. Відварюємо яйця, чистимо і розрізаємо навпіл. Білки нарізаємо соломкою. До жовтків додаємо гірчицю і оцет, перетираємо до однорідності і додаємо сметану.
  6. Заправляємо юшку сметанною заправкою і охолоджуємо протягом 2 годин.

Буряковий конфітюр

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Буряк – 500 г
  • Цукор – 250 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Пектин – 10 г
  • Ванільний цукор – 10 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Буряк загортаємо в фольгу і запікаємо протягом години при температурі 200 ° C. З лимона й апельсина знімаємо цедру.
  2. Остиглий запечений буряк ріжемо соломкою, викладаємо в сотейник, додаємо цедру апельсина і лимона, заливаємо соком половини лимона і половини апельсина, додаємо цукор і пектин.
  3. Доводимо масу до кипіння і проварюємо протягом 10 хвилин. Додаємо ванільний цукор, перемішуємо і знімаємо з вогню.
  4. Готовий конфітюр перекладаємо в піали і охолоджуємо.

Буряково-шоколадні кекси

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Буряк – 400 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 250 г
  • Масло – 60 мл
  • Вершкове масло – 20 г
  • Борошно – 250 г
  • Розпушувач – 5 г
  • Порошок какао – 30 г
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Сіль – 3 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Буряк загортаємо в 2 шари фольги. Запікаємо в духовці при температурі 180 ° C протягом години. Даємо охолонути, чистимо від шкірки і нарізаємо один запечений буряк шматочками 5х5 мм.
  2. На сковороді топимо вершкове масло з рослинною олією (20 мл) і гілочкою розмарину. Через хвилину дістаємо розмарин.
  3. Викладаємо в пательню шматочки буряка, цукор, сіль і вливаємо трохи води. Карамелізуємо буряк протягом 10 хвилин.
    Інший запечений буряк подрібнюємо блендером в пюре. Додаємо масло (40 мл). Яйця збиваємо з цукром до густої піни. Поступово перекладаємо бурякове пюре у збиті яйця. Перемішуємо.
  4. Змішуємо борошно, розпушувач і какао. Порціями вводимо сухі інгредієнти в рідку масу. В кінці додаємо шматочки карамелізованого буряка. Ще раз перемішуємо.
  5. Викладаємо тісто в силіконові формочки для кексів, заповнюючи їх на 2/3. Випікаємо при температурі 180 ° C протягом 20 хвилин.

Читайте також: ТОП-3 рецепта оселедця під шубою на Новий рік 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як незвично приготувати реберця — 3 рецепта
Що приготувати дітям з гарбуза: 5 цікавих рецептів
Що приготувати з хурми: 5 осінніх рецептів
Домашній майонез: рецепт приготування
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
Домашній хліб: декілька перевірених рецептів
Крем для торта зі згущеного молока
Англійський сніданок, який можна приготувати вдома
Урожай грибів: як правильно готувати лісові дари
5 домашніх рецептів найпопулярніших тортів
Що приготувати з брокколі: 5 оригінальних рецептів
Пташине молоко: різноманітність рецептів
3 рецепти ідеальної Шуби
Найбільш незвичні страви з макаронів
5 рецептів тортів без борошна

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею