Як приготувати ряжанку
- Молоко доводимо до кипіння. Духовку злегка розігріваємо. Ставимо молоко в духовку і томимо 60-90 хвилин (готове пряжене молоко має колір слонової кістки, злегка карамельний присмак і золотисто-коричневу скоринку).
- Дістаємо молоко з духовки і охолоджуємо до кімнатної температури. Знімаємо з поверхні молока коричневу плівку і відкладаємо (плівку не викидаємо!).
- В молоко додаємо сметану, добре перемішуємо і переливаємо молоко в глечик, банку або іншу посудину, в якій буде готуватися ряжанка. Зверху викладаємо молочну плівку, розправляємо її (вона повинна повністю покрити молоко), «запечатуючи» таким чином ряжанку, і залишаємо в теплому місці на 12 годин.
- Готову ряжанку зберігаємо в холодильнику.