Домашнє вино зі слив

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Напої
Домашнє вино зі слив — це неймовірний ароматний напій, який складається з насиченого ароматичного букета та незабутнього смаку. Пропонуємо докладний рецепт приготування сливового вина
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Слива10 кг
Вода1 л на кг мякоті
Цукор100-350 г на л соку
Додати в список покупок

Секрети приготування смачного сливового вина

  • Для вина підходять сливи темних сортів.
  • Перед тим, як почати готувати вино, сливи повинні самі відпасти з гілки і полежати під сонцем 2-3 дні – так на поверхні слив буде більше бактерій і грибків, завдяки яким потім заграє сусло вина.
  • Сливи перед приготуванням не можна мити, потрібно лише протерти плоди сухою чистою ганчіркою. Це потрібно для того, щоб не змити ті ж грибки і бактерії.
  • Зіпсовані, підгнилі і запліснявілі сливи можна брати для вина. Навіть один гнилий фрукт може зіпсувати всю партію вина.

ГОТУЄМО З НАМИ
Соуси зі слив на зиму: ТОП-5 рецептів

Як приготувати вино зі слив – рецепт

  1. У слив видаляємо кісточки, а м’якоть товчемо в пюре. Розбавляємо сливове пюре чистою холодною водою в пропорції 1: 1. Накриваємо ємність марлею і залишаємо масу на 2 дня в темному місці при кімнатній температурі.
  2. Масу помішувати чистої дерев’яною ложкою раз в 6-8 годин, обов’язково вмішуєчи в рідину верхній шар з шкірки і м’якоті.
  3. Через 48 годин на поверхні маси почнеться бродіння – бульбашки та піна. Проціджуємо сусло через дрібну сіточку або марлю так, щоб в соку не залишилося м’якоті. Переливаємо сливовий сік в посудину, де і буде бродити вино – це може бути великий скляний бутель.
  4. Додаємо цукор – його кількість залежить від того, наскільки солодкі сливи та вина, яке ви бажаєте отримати. Для сухого або напівсухого візьміть 100-250 грамів цукру на літр соку, для напівсолодкого і десертного вина – 300-350 г / л.
  5. Бажано вносити цукор частинами – половину відразу, а потім по чверті кожні 4-5 днів.
  6. Заповнюємо посудину для вина соком не більш, ніж на 3/4 об’єму, щоб було місце піні і вуглекислого газу.
  7. На шийку бутля встановлюємо гідрозатвор або гумову рукавичку з проколоті пальцем.
  8. Ставимо ємність в темне місце і залишаємо при температурі 18-26 ° C.
  9. Через 4-5 днів вносимо решту цукру – знімаємо гідрозатвор або рукавичку, зливаємо з допомогою трубочки трохи соку в іншу ємність так, щоб його кількість була в 2 рази менше цукру, що додається.
  10. Розводимо цукор з соком, виливаємо цей сироп назад в бутель і встановлюємо гідрозатвор на місце.
  11. Вино зі слив бродить близько 60 днів. Вино готове, коли водяний затвор перестав виділяти газ, а рукавичка здулася. На дні також повинен з’явиться щільний осад.

Зливаємо молоде вино з осаду в іншу ємність для дозрівання.

Дозрівання вина зі слив – тонкощі

  • Спробуйте вино на смак – при бажанні його ще можна трохи підсолодити. Слідкуйте, щоб загальна кількість цукру не перевищувало рекомендованого.
  • Також можна закріпити вино горілкою або спиртом 40-45% – не більше ніж на 15% від загального обсягу вина. Таке вино буде довше зберігається, але мати більш жорсткий смак.
  • Сливове вино дозріває довго – близько 2-3 місяців. Частинки при цьому слабо піддаються фільтрації, але з часом розчиняються.
  • Ємність з вином щільно закриваємо для дозрівання. Якщо ви трохи підсолодили вино, тоді перші 7-10 днів краще поставити гідрозатвор. Ставимо вино в темне приміщення з температурою 6-16 ° C – це цілком може бути підвал або холодильник.

Кожні 15-20 днів (потім рідше) вино потрібно фільтрувати в іншу ємність через трубочку, не зачіпаючи осад. Повністю домогтися відсутності осаду вийде через 2-3 роки.

Вино зі слив виходить більш густим і щільним, ніж виноградне. Зате його ароматичний букет і неповторний смак зроблять вас його відданим фанатом!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепт чарівного чаю
Чай без чаю: 5 рецептів напою, що зігріває
5 рецептів глінтвейну на Новий рік 2019
Глінтвейн від Ектора Хіменес-Браво
Коктейлі на Новий рік 2019: 7 ідей
Кава з усього світу: 5 рецептів напою, що бадьорить
Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах: 3 рецепти
Морс із журавлини в мультиварці
Яблучний сидр
Глінтвейн з апельсином
Кава з імбиром
Глінтвейн від застуди — рецепт
3 рецепта рослинного молока, смак якого вас здивує
Глінтвейн: класичний рецепт
Смузі зі шпинатом

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату
быстрые закуски на новый год 2019, рецепты быстрых закусок на новый год, рецепты быстрых закусок, новогодние быстрые закуски,тарталетки с ананасами и сыром, канапе с брынзой, жареные креветки по чесночным соусом, рулетики из лаваша и крекеры с авокадо и помидорами
Швидкі закуски на Новий рік 2019