Як зробити домашнє вино?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День народження
Домашнє вино - це смачно та бюджетно. Розповідаємо, як зробити домашнє вино, навіть якщо ви в цій справі зовсім новенький
Зберегти в кулінарну книгу

З чого можна робити вино?

Зі спілих та незіпсованих фруктів та ягід: яблук, горобини, вишні, малини, агруса, смородини та інших. Не рекомендується брати груші, черешні, сливи, абрикоси, суниці, солодкі яблука та плоди з зеленою шкіркою – вино з них виходить без кольору.

В чому краще готувати вино?

Краще взяти емальований, скляний, дерев’яний чи будь-який кислотривкий посуд.

Який потрібен цукор?

Будь який, окрім рафінаду – в ньому є ультрамарин, що уповільнює процес бродіння.

Як приготувати домашнє вино? Покроковий рецепт

  1. Готуємо сусло. Для цього змішуємо сік та воду з цукром
  2. Заповнюємо суслом ємність для виготовлення вина на 3/4 об’єму. Це потрібно для того, щоб при активному бродінні сусло не витікло
  3. Закриваємо ємність, але не щільно – під час бродіння виділяється вуглекислий газ і якщо не дати йому вихід, він може розірвати сосуд
  4. Заповнюємо сусло цукром в другий раз
  5. Вставляємо бродильний шпунт
  6. Чекаємо, доки вино дозріє

 

Як зробити бродильний шпунт

Чисту пробку потрібно ошпарити окропом та просверлити в ній отвір такого діаметру, щоб туди зайшла гумова чи скляна П-подібна трубка. Місце з’єднання трубки і пробки заливається воском, бутиль закупорюється. Інший кінець трубки, який залишився зовні, потрібно опустити в банку з водою. Шпунт готовий.

 

Коли дозріє вино?

Сусло при температурі 15-20°С бурно бродить 10-15 днів, потім процес уповільнюється і в такому ж темпі триває до 20 днів.

Іноді, при дуже повільному бродінні, час дозрівання розтягується на 1,5-2 місяці. Зробити процес швидшим можна додавши в вино спеціальну закваску на винних чи плодово-ягідних дріджджах.

Коли вино набуває потрібної міцності (14-17%), бродіння припиняється, а дріжджі та інші домішки випадають в осад. Колір вина стає світлим, а осад – густим. Після повного випаду осаду вино потрібно одразу профільтрувати, інакше він почне розкладатися та зіпсує смак напою.

Готове вино роздивають у пляшки, закупорюють корками та зберігають в темному приміщенні при температурі не нижче 15° С і не вище 30° С.

Дивіться також як приготувати варення з винограду.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Яйце-пашот (фоторецепт)
Як приготувати твердий сир в домашніх умовах
Як правильно приготувати заморожених равликів?
Оладки від бабусі: 5 простих рецептів
5 простих способів приготування яйця-пашот
Алкоголь з сезонних фруктів: рецепти домашнього вина та сидру
Магазинні солодощі: рецепти в домашніх умовах
Як розморозити, почистити і посмажити рибу?
Як довго потрібно заварювати крем для торта Наполеон
Тісто для домашньої італійської пасти
Риба фугу: небезпечне задоволення
Як стерилізувати банки: 6 найкращих способів
Як засушити базилік
Як зробити фрикадельки з яловичого фаршу для супу?
Як зварити щавель?

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів