Покрокове приготування соковитого стейка:
Крок 1. Готуємо яловичину: зачищаємо її від плівки, миємо й насухо промакуємо паперовим рушником
Крок 2. Розрізаємо м’ясо на стейки поперек волокон товщиною по 2-3 см. Такий спосіб нарізання стейків потрібен для того, щоб він не розпався на волокна під час смаження
Крок 3. Шматки натираємо перцем, обмазуємо рослинною олією і залишаємо на годину
Крок 4. На сильному вогні розігріваємо пательню і викладаємо м’ясо
Крок 5. Смажимо стейки 30 секунд з одного боку, після – з іншого. Далі знову перевертаємо м’ясо, робимо середню температуру і смажимо ще 4 хвилини. Потім знову перевертаємо і смажимо таку ж кількість часу
Крок 6. Прибираємо пательню з плити, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин
Стейк з яловичини готовий!