Історія однієї страви: грецький салат
Що відчути справжній середземноморський смак Греції, не обов’язково летіти на узбережжя Егейського або Іонічного моря. Адже приготувати даний грецьке блюдо можна і у нас!
В самій Греції грецький салат називають Хоріатіки, що в перекладі означає «сільський салат». І це цілком обгрунтовано, адже основними його компонентами є свіжі овочі, сир фета, маслини і оливкова олія – тобто те, що завжди є у будь-якого сільського жителя цього прекрасного острова.
ГОТУЄМО З НАМИ
Як зробити грецький салат з бринзою?
Сам рецепт салату все ж зазнав змін з часів епохи еллінізму. Все тому, що помідори в Європу завезли перші іспанські конкістадори аж в 16 столітті, а Грецію вони потрапили і зовсім в 19. З тих пір помідори тут почали вирощувати всі, кому не лінь і селяни із задоволенням стали додавати його в свої традиційні салати.
Цікавий факт: спочатку греки їли помідори як екзотичні фрукти, відкушуючи від них шматочки і заїдаючи хлібної коржем і сиром