Як приготувати салат Мімоза з картоплею:
- З рибних консерв зливаємо масло. Видаляємо кістки і розминаємо рибу виделкою. Якщо риба вийшла сухувата, можна додати трохи злитого масла
- Варимо картоплю в мундирах і морква в шкірці, виймаємо, охолоджуємо і чистимо.
- Яйця відварюємо круто, білки відокремлюємо від жовтків.
- Білки, моркву і картоплю натираємо на крупній тертці, а жовтки – на дрібній. Варена морква натирається на крупній тертці.
- Невеликими кубиками ріжемо цибулю.
Формуємо салат, викладаючи його шарами:
1 шар: картопля разом з майонезом;
2 шар: рибні консерви разом з цибулею і з майонезом;
3 шар: морква разом з майонезом;
4 шар: яєчні білки разом з майонезом;
5 шар: зверху викладаються яєчні жовтки.
Салат Мімоза ставимо в холодильник і даємо йому пару годин на просочення.