Як приготувати салат Грибна поляна з шинкою
- Відварюємо картоплю в мундирі, яйця круто та непочищену моркву до готовності. Даємо відвареним овочам і яйцям охолонути.
- На дно миски з плоским дном викладаємо капелюшками донизу мариновані печериці. Капелюшки грибів повинні прилягати один до одного максимально близько.
- Зелену цибулю нарізаємо тонкими кільцями.
- Викладаємо зелену цибулю на шар із грибів так, щоб вона потрапляла в щілини між капелюшками печериць і лежала щільним шаром. Поливаємо шар із зеленої цибулі майонезом.
- Яйця очищуємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці. Викладаємо натерті яйця наступним шаром. Поливаємо яєчний шар майонезом.
- Шинку нарізаємо дрібними кубиками та викладаємо на яєчний шар. Поливаємо шар із шинки майонезом.
- Моркву очищуємо та натираємо на крупній тертці. Викладаємо моркву наступним шаром і розрівнюємо поверхню салату. Поливаємо майонезом, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.
- Очищуємо картоплю і натираємо на крупній тертці. Останнім шаром викладаємо натерту картоплю. Розрівнюємо шар із картоплі, злегка притискаючи його долонями, ніби злегка ущільнюючи салат.
- Салат накриваємо харчовою плівкою або кришкою і ставимо в холодильник мінімум на годину.
- Потім перевертаємо салат швидким рухом на плоску широку тарілку. Ємність, в якій готувався салат грибна поляна, знімаємо.
ГОТУЄМО З НАМИ
Салат Грибна поляна з копченою куркою