Як приготувати салат Мімоза з рисом і шпротами
- Моркву миємо, заливаємо холодною водою. Відварюємо до готовності (приблизно 30 хвилин).
- Відварюємо яйця круто (10 хвилин після закипання). Охолоджуємо та чистимо.
- Рис промиваємо, відварюємо у великій кількості води (пропорція 1: 4) до готовності (20-30 хвилин).
- Відкидаємо рис на друшляк, промиваємо.
- Цибулю чистимо, миємо та дрібно нарізаємо.
- Відкриваємо банку шпротів. Філе розминаємо виделкою.
- Твердий сир натираємо на тертці.
- Відокремлюємо жовтки від білків. Натираємо білки на дрібній тертці. Потім натираємо жовтки теж на дрібній тертці.
- Моркву натераємо на крупній тертці.
- Збираємо салат Мімоза. На плоске блюдо викладаємо шарами: 1 шар — рис і сіточка майонезу; 2 шар — підготовлене філе риби, ріпчаста цибуля і сіточка майонезу; 3 шар — тертий сир і сіточка майонезу; 4 шар — тертий білок і сіточка майонезу; 5 шар — морква та сіточка майонезу; 6 шар — подрібнений жовток.
Наш салат Мімоза з рисом і шпротами готовий!