6 кращих коржів для тортів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ми часто купуємо готове тісто для приготування тортів. Але всі ми знаємо, що з домашнім тістом випічка буде більш повітряною та апетитною.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як приготувати тісто для Наполеона?

Бісквітне тісто для торта

  • 1 стакан борошна
  • 1 стакан цукру
  • 4 яйця
  • 1/2 пакетика розпушувача
  • 1 пакетик ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Відокремлюємо білки від жовтків. Яйця повинні бути свіжими та холодними. Стежте за тим, щоб у миску з білками не потрапляли вода та жовток, адже таким чином ви не зможете добре збити білки. Білки збиваємо в стійку піну, додавши до них щіпку солі. Жовтки збиваємо з цукром і ванільним цукром, поки цукор не розчиниться. Додаємо в отриману масу половину білків і обережно перемішуємо ложкою.
  2. Невеликими порціями додаємо просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. Потім обережно вводимо в тісто залишилися збиті білки.
  3. Духовку розігріваємо до 180 градусів. У форму, вистелену пергаментом, виливаємо бісквітне тісто і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин.
  4. Готовий бісквіт виймаємо з форми, трохи охолоджуємо і розрізаємо вздовж на 2 або 3 коржі. Бісквітні коржі бажано просочити сиропом, кавою з коньяком або солодким чаєм. Крем для такого торта можна приготувати будь-який — масляний, заварний або сметанний. Залишається лише прикрасити торт і подавати до столу.

Бісквітне тісто на окропі

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 190 г цукру
  • 130 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 3 ст. л. оцту
  • ванілін

Спосіб приготування:

  1. Дуже добре збиваємо яйця з цукром до густоти (до подвійного збільшення, близько 10 хвилин).
  2. В окремій мисці змішуємо борошно з розпушувачем і обережно додаємо їх до яєчної сумішші (це можна робити на мінімальній швидкості міксером).
  3. Додаємо киплячу воду, потім рослинне масло і ванілін.
  4. Виливаємо тісто в форму і випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Час залежить від духовки. Готовність можна перевірити зубочисткою.
  5. Після випічки бісквіт потрібно прямо в формі перевернути догори дном, поставити на решітку, щоб не запарився, і дати йому охолонути.

ГОТУЄМО З НАМИ
Медовик

 Бісквіт на білках

  • 5 білків
  • 90 г цукрової пудри
  • 40 г дрібного цукру
  • ванілін
  • 60 г борошна
  • дрібка солі
  • 1/2 ч. л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Білки збиваємо до густоти, додаємо лимонну кислоту, сіль і цукор, збиваємо ще приблизно пару хвилин. Маса повинна бути м’якшою, ніж для безе. Додаємо борошно, змішане з цукровою пудрою, і обережно перемішуємо.
  2. Тісто викладаємо в невелику прямокутну форму 10 × 20 см, або в круглу 16 × 18 см. Стінки форми нічим не змащуємо. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 – 30 хвилин.
  3. Коли бісквіт буде готовий, не витягуючи його з форми, ставимо охолонути догори дном. Після того, як він зовсім охолоне, можна просто вдарити його об стіл, і він випаде сам. Посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з сиропом, вершками або морозивом.

 Пісочне тісто для торта

  • 250 г маргарину чи вершкового масла
  • 2-3 яйця
  • 1 стакан цукру
  • 400 г борошна
  • 1/2 ч. л. соди, гашеної оцтом
  • 1 пакетик ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Яйця збиваємо з цукром до появи піни, додаємо маргарин, соду, ванільний цукор. Все ретельно і швидко перемішуємо.
  2. Замішуємо м’яке тісто, поступово додаючи борошно. Можливо, кількість борошна доведеться збільшити або, навпаки, зменшити. Замішане тісто скочуємо в колобок, обгортаємо харчовою плівкою і кладемо в холодильник на півгодини.
  3. Можна робити по-іншому з тих же інгредієнтів. Спочатку потрібно розтерти вінчиком м’який маргарин з цукром, поступово додаючи яйця, а в останню чергу додати борошно.
  4. Швидко замішуємо тісто. Наступні дії такі ж, як і в попередньому рецепті. Перед тим, як розкочувати пісочне тісто для торта, намочіть руки холодною водою. Пам’ятайте, що коржі з такого тіста необхідно розкочувати товщиною не більше 8 мм, оптимальна температура для випічки — 220 градусів.

Листкове тісто для торта

  • 1 стакан борошна
  • 150 г води (можна навпіл з молоком)
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. лимонної кислоти
  • 250 — 300 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. У воді розчиняємо сіль і лимонну кислоту, додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто: спочатку ложкою, потім руками. Тісто не повинно бути занадто крутим, інакше воно буде жорстким.
  2. Після того, як тісто замісили, загортаємо його в харчову плівку і кладемо на півгодини в холодильник. Потім дістаємо і розкачуємо у вигляді прямокутника. В середину потрібно покласти тонкий пласт вершкового масла. Масло має бути не застиглим, але і не м’яким.
  3. Масло накриваємо з усіх боків шарами тіста, а тісто розкачуємо. Потім кладемо тісто в холодильник на 30 хвилин. Потім знову розкачуємо в прямокутник, звертаємо у вигляді конверта і кладемо в холод ще на 30 хвилин. Так потрібно робити не менше 7-10 разів: чим більше підходів, тим більше шарів і тим краще тісто. Готове тісто можна помістити в морозилку.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як зробити крем для торта Тірамісу?

Коржі-безе (як для Київського торта)

  • 9 білків, вагою близько 200 г
  • 230 г цукру
  • 2 ч. л. ванільного цукру
  • 50 г борошна
  • 180 г ледь обсмаженого фундука

Спосіб приготування:

  1. Відокремлюємо жовтки від білків. Білки виливаємо в ємність, яку можна закрити, і ставимо на добу в холодильник. Або ж їх можна заморозити, а за добу до збивання дістати і поставити в холодильник відмерзати.
  2. Білки збиваємо міксером в пишну піну на найменшій швидкості. Коли білки добре збиті, додаємо 50 г цукру і ванільний цукор. Знову збиваємо.
  3. Фундук подрібнюємо на шматочки середнього розміру (пил з горіхів робити не потрібно). Змішуємо фундук, борошно і цукор, що залишився, і додаємо до білків за допомогою лопатки.
  4. Викладаємо пергамент на дві форми, діаметром 24 і 26 см. Виливаємо в них наше білкове тісто. Потрібно постаратися зробити так, щоб висота коржів була однакова, тобто в форму 26 см нам потрібно налити більше тіста, ніж у форму, яка менша за розмірами.
  5. Ставимо форми на різні рівні в розігріту духовку і випікаємо близько 1,5-2 години при температурі 150 градусів.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею