6 кращих коржів для тортів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ми часто купуємо готове тісто для приготування тортів. Але всі ми знаємо, що з домашнім тістом випічка буде більш повітряною та апетитною.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як приготувати тісто для Наполеона?

Бісквітне тісто для торта

  • 1 стакан борошна
  • 1 стакан цукру
  • 4 яйця
  • 1/2 пакетика розпушувача
  • 1 пакетик ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Відокремлюємо білки від жовтків. Яйця повинні бути свіжими та холодними. Стежте за тим, щоб у миску з білками не потрапляли вода та жовток, адже таким чином ви не зможете добре збити білки. Білки збиваємо в стійку піну, додавши до них щіпку солі. Жовтки збиваємо з цукром і ванільним цукром, поки цукор не розчиниться. Додаємо в отриману масу половину білків і обережно перемішуємо ложкою.
  2. Невеликими порціями додаємо просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. Потім обережно вводимо в тісто залишилися збиті білки.
  3. Духовку розігріваємо до 180 градусів. У форму, вистелену пергаментом, виливаємо бісквітне тісто і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин.
  4. Готовий бісквіт виймаємо з форми, трохи охолоджуємо і розрізаємо вздовж на 2 або 3 коржі. Бісквітні коржі бажано просочити сиропом, кавою з коньяком або солодким чаєм. Крем для такого торта можна приготувати будь-який — масляний, заварний або сметанний. Залишається лише прикрасити торт і подавати до столу.

Бісквітне тісто на окропі

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 190 г цукру
  • 130 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 3 ст. л. оцту
  • ванілін

Спосіб приготування:

  1. Дуже добре збиваємо яйця з цукром до густоти (до подвійного збільшення, близько 10 хвилин).
  2. В окремій мисці змішуємо борошно з розпушувачем і обережно додаємо їх до яєчної сумішші (це можна робити на мінімальній швидкості міксером).
  3. Додаємо киплячу воду, потім рослинне масло і ванілін.
  4. Виливаємо тісто в форму і випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Час залежить від духовки. Готовність можна перевірити зубочисткою.
  5. Після випічки бісквіт потрібно прямо в формі перевернути догори дном, поставити на решітку, щоб не запарився, і дати йому охолонути.

ГОТУЄМО З НАМИ
Медовик

 Бісквіт на білках

  • 5 білків
  • 90 г цукрової пудри
  • 40 г дрібного цукру
  • ванілін
  • 60 г борошна
  • дрібка солі
  • 1/2 ч. л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Білки збиваємо до густоти, додаємо лимонну кислоту, сіль і цукор, збиваємо ще приблизно пару хвилин. Маса повинна бути м’якшою, ніж для безе. Додаємо борошно, змішане з цукровою пудрою, і обережно перемішуємо.
  2. Тісто викладаємо в невелику прямокутну форму 10 × 20 см, або в круглу 16 × 18 см. Стінки форми нічим не змащуємо. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 – 30 хвилин.
  3. Коли бісквіт буде готовий, не витягуючи його з форми, ставимо охолонути догори дном. Після того, як він зовсім охолоне, можна просто вдарити його об стіл, і він випаде сам. Посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з сиропом, вершками або морозивом.

 Пісочне тісто для торта

  • 250 г маргарину чи вершкового масла
  • 2-3 яйця
  • 1 стакан цукру
  • 400 г борошна
  • 1/2 ч. л. соди, гашеної оцтом
  • 1 пакетик ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Яйця збиваємо з цукром до появи піни, додаємо маргарин, соду, ванільний цукор. Все ретельно і швидко перемішуємо.
  2. Замішуємо м’яке тісто, поступово додаючи борошно. Можливо, кількість борошна доведеться збільшити або, навпаки, зменшити. Замішане тісто скочуємо в колобок, обгортаємо харчовою плівкою і кладемо в холодильник на півгодини.
  3. Можна робити по-іншому з тих же інгредієнтів. Спочатку потрібно розтерти вінчиком м’який маргарин з цукром, поступово додаючи яйця, а в останню чергу додати борошно.
  4. Швидко замішуємо тісто. Наступні дії такі ж, як і в попередньому рецепті. Перед тим, як розкочувати пісочне тісто для торта, намочіть руки холодною водою. Пам’ятайте, що коржі з такого тіста необхідно розкочувати товщиною не більше 8 мм, оптимальна температура для випічки — 220 градусів.

Листкове тісто для торта

  • 1 стакан борошна
  • 150 г води (можна навпіл з молоком)
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. лимонної кислоти
  • 250 — 300 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. У воді розчиняємо сіль і лимонну кислоту, додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто: спочатку ложкою, потім руками. Тісто не повинно бути занадто крутим, інакше воно буде жорстким.
  2. Після того, як тісто замісили, загортаємо його в харчову плівку і кладемо на півгодини в холодильник. Потім дістаємо і розкачуємо у вигляді прямокутника. В середину потрібно покласти тонкий пласт вершкового масла. Масло має бути не застиглим, але і не м’яким.
  3. Масло накриваємо з усіх боків шарами тіста, а тісто розкачуємо. Потім кладемо тісто в холодильник на 30 хвилин. Потім знову розкачуємо в прямокутник, звертаємо у вигляді конверта і кладемо в холод ще на 30 хвилин. Так потрібно робити не менше 7-10 разів: чим більше підходів, тим більше шарів і тим краще тісто. Готове тісто можна помістити в морозилку.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як зробити крем для торта Тірамісу?

Коржі-безе (як для Київського торта)

  • 9 білків, вагою близько 200 г
  • 230 г цукру
  • 2 ч. л. ванільного цукру
  • 50 г борошна
  • 180 г ледь обсмаженого фундука

Спосіб приготування:

  1. Відокремлюємо жовтки від білків. Білки виливаємо в ємність, яку можна закрити, і ставимо на добу в холодильник. Або ж їх можна заморозити, а за добу до збивання дістати і поставити в холодильник відмерзати.
  2. Білки збиваємо міксером в пишну піну на найменшій швидкості. Коли білки добре збиті, додаємо 50 г цукру і ванільний цукор. Знову збиваємо.
  3. Фундук подрібнюємо на шматочки середнього розміру (пил з горіхів робити не потрібно). Змішуємо фундук, борошно і цукор, що залишився, і додаємо до білків за допомогою лопатки.
  4. Викладаємо пергамент на дві форми, діаметром 24 і 26 см. Виливаємо в них наше білкове тісто. Потрібно постаратися зробити так, щоб висота коржів була однакова, тобто в форму 26 см нам потрібно налити більше тіста, ніж у форму, яка менша за розмірами.
  5. Ставимо форми на різні рівні в розігріту духовку і випікаємо близько 1,5-2 години при температурі 150 градусів.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Яблучні оладки
шарлотка
5 кращих рецептів шарлотки на будь-який смак