«Багатий» штрудель з лаваша: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Тонкий лаваш це відмінний вихід для тих, хто любить штрудель, але не любить возитися з тістом. В якості начинки використовуємо кислі яблука, родзинки та корицю. Подавати штрудель слід із ніжним вершковим соусом. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати «багатий» штрудель з лаваша.

Інгредієнти: 

  • лаваш тонкий 3 шт.
  • яблука (кислі) 10 шт.
  • лимон 1 шт.
  • вершкове масло 150 г
  • яйця 2 шт.
  • печиво галетне 150 г
  • мигдаль 100 г
  • родзинки 50 г
  • цукор 100 г
  • ванільний цукор 8 г
  • кориця мелена 16 г
  • ром темний 60 мл
  • вода 20 мл

Інгредієнти для соусу:

  • яйця 2 шт.
  • вершки (33 %) 100 мл
  • молоко (2,5%) 100 мл
  • цукор 25 г
  • кориця мелена 8 г

Читайте також: Новорічний імбирний торт з пряничним будиночком: рецепт приготування

Спосіб приготування: 

  1. Зробіть начинку: карамелізуйте на сковороді цукор з водою впродовж 2 хв. Додайте кубики вершкового масла, кубики очищених яблук, мелену корицю, ванільний цукор та родзинки. Вичавіть сік з половини лимона, перемішайте та тушкуйте без кришки 10 хв.
  2. Потім додайте темний ром, підпаліть і прогрійте начинку 1 хв. Подрібніть підсмажений мигдаль до крупних крихт, додайте до начинки, перемішайте.
  3. Розкладіть лаваші на дошці, відріжте по короткому краю з обох боків по 5 см. Змастіть лаваші розтопленим маслом, посипте подрібненим галетним печивом. Викладіть начинку, не доходячи 3 см до короткого краю. Короткі краї лавашів загорніть всередину, скрутіть лаваші в рулет.
  4. Викладіть рулети на деко з пергаментом, змастіть збитими жовтками, посипте сумішшю цукру і кориці. Випікайте 15 хв. за температури 190°С.
  5. Для соусу – змішайте в сотейнику жовтки, вершки, молоко, цукор та мелену корицю. Проваріть до загуснення.
  6. Готові штруделі розріжте навпіл по діагоналі. Викладіть на тарілку один на один «ялинкою», прикрасьте анісом, цедрою апельсина та цукровою пудрою. Подавайте з соусом.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити