«Багатий» штрудель з лаваша: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Тонкий лаваш це відмінний вихід для тих, хто любить штрудель, але не любить возитися з тістом. В якості начинки використовуємо кислі яблука, родзинки та корицю. Подавати штрудель слід із ніжним вершковим соусом. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати «багатий» штрудель з лаваша.

Інгредієнти: 

  • лаваш тонкий 3 шт.
  • яблука (кислі) 10 шт.
  • лимон 1 шт.
  • вершкове масло 150 г
  • яйця 2 шт.
  • печиво галетне 150 г
  • мигдаль 100 г
  • родзинки 50 г
  • цукор 100 г
  • ванільний цукор 8 г
  • кориця мелена 16 г
  • ром темний 60 мл
  • вода 20 мл

Інгредієнти для соусу:

  • яйця 2 шт.
  • вершки (33 %) 100 мл
  • молоко (2,5%) 100 мл
  • цукор 25 г
  • кориця мелена 8 г

Читайте також: Новорічний імбирний торт з пряничним будиночком: рецепт приготування

Спосіб приготування: 

  1. Зробіть начинку: карамелізуйте на сковороді цукор з водою впродовж 2 хв. Додайте кубики вершкового масла, кубики очищених яблук, мелену корицю, ванільний цукор та родзинки. Вичавіть сік з половини лимона, перемішайте та тушкуйте без кришки 10 хв.
  2. Потім додайте темний ром, підпаліть і прогрійте начинку 1 хв. Подрібніть підсмажений мигдаль до крупних крихт, додайте до начинки, перемішайте.
  3. Розкладіть лаваші на дошці, відріжте по короткому краю з обох боків по 5 см. Змастіть лаваші розтопленим маслом, посипте подрібненим галетним печивом. Викладіть начинку, не доходячи 3 см до короткого краю. Короткі краї лавашів загорніть всередину, скрутіть лаваші в рулет.
  4. Викладіть рулети на деко з пергаментом, змастіть збитими жовтками, посипте сумішшю цукру і кориці. Випікайте 15 хв. за температури 190°С.
  5. Для соусу – змішайте в сотейнику жовтки, вершки, молоко, цукор та мелену корицю. Проваріть до загуснення.
  6. Готові штруделі розріжте навпіл по діагоналі. Викладіть на тарілку один на один «ялинкою», прикрасьте анісом, цедрою апельсина та цукровою пудрою. Подавайте з соусом.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму
Як варити кукурудзу: рецепт Ігоря Місевича
Як очистити кукурудзу в качанах швидко і просто
Кукурудза запечена в духовці: рецепт покроковий
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
салат греческий
Салат Грецький