Новорічний імбирний торт з пряничним будиночком: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Імбирний торт стане головною прикрасою вашого новорічного столу! Цей десерт складається з бісквітних коржів, імбірного крему та ганошу. Торт оздоблюється пряничним будиночком та ялинками. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт новорічного імбирного торту з пряничним будиночком та дивуйте своїх гостей.

Інгредієнти для бісквіту:

  • чорний шоколад (78%) – 270 г
  • борошно – 320 г
  • цукор – 300 г
  • яйця – 2 шт.
  • варене згущене молоко – 200 г
  • вершкове масло – 80 г
  • інвертний сироп – 40 мл
  • вода – 160 мл
  • харчова сода – 4 г
  • розпушувач – 10 г
  • мелена кориця – 20 г
  • мелений імбир – 3 г
  • мелена гвоздика – 1 г
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • сіль – 5 г

Інгредієнти для ганашу:

  • чорний шоколад (78%) – 180 г
  • згущене молоко незбиране – 250 мл
  • вершки (33%) – 200 мл
  • вершкове масло – 30 г
  • ванільний цукор – 8 г

Інгредієнти для імбирного крему:

  • вершки (33%) – 500 мл
  • корінь імбиру – 40 г
  • цукрова пудра – 90 г

Читайте також: Торт з індички: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте пряничне тісто: змішайте абрикосовий джем з меленою корицею та меленим імбиром. Нагрійте на водяній бані до появи бульбашок. Додайте вершкове мало, перемішайте. Додайте збиті з цукровою пудрою яйця.
  2. Всипте борошно, просіяне з содою. Замісіть тісто. Поставте його у холодильник на 6-8 год. Потім розкачайте тісто між двома листами пергаменту до товщини 5 мм. Виріжте корж, діаметром 28 см. Відправте у духовку на 15 хв. за температури 180°С.
  3. Приготуйте бісквіт: збийте вершкове масло з цукром до пишності. Додайте яйця, ще раз збийте. Розтопіть шоколад та влийте у масляну суміш.
  4. Змішайте борошно, сіль, розпушувач, мелену корицю, мелений імбир, мелену гвоздику, мелений мускатний горіх. Поступово введіть суху суміш у масляно-шоколадну. Паралельно додавайте порціями сметану.
  5. Змішайте інвертний сироп, воду та харчову соду, прогрійте до еластичності. Додайте цукрову воду у тісто, вимішайте.
  6. Дно роз´ємної  форми, діаметром 21 см,  застеліть пергаментом. Влийте бісквітне тісто у форму, випікайте 30 хв. за температури 180°С. Потім остудіть впродовж 2 год., зріжте верхню «шапку» та розріжте корж на 3 частини.
  7. Приготуйте імбирний крем: нагрійте вершки зі шматочками кореню імбиру до появи бульбашок. Зніміть з вогню, остудіть до кімнатної температури та поставте під плівкою у холодильник на 8 год.
  8. Потім процідіть імбирні вершки через сито від шматочків імбиру. Збийте з цукровою пудрою до стійких піків. Щільно накрийте крем плівкою та поставте у холодильник на 1,5 год.
  9. Приготуйте шоколадний ганаш: шоколад розтопіть на паровій бані, додайте незбиране згущене молоко, вершкове масло та ванільний цукор. Перемішайте до однорідності. Зніміть масу з парової бані. Дайте охолонути до кімнатної температури, потім додайте вершки та збийте до однорідності.
  10. Зберіть торт: викладіть на тортівницю пряничний корж. Змастіть 3 ст. л. ганашу. Зверху покладіть бісквітний корж, змастіть ганашем, що лишився. Викладіть другий бісквітний корж, змастіть вареним згущеним молоком. Накрийте останнім бісквітним коржем. Покрийте верх і боки торту імбирним кремом. Поставте торт у холодильник на 2 год.
  11. Для оздоблення торту – виріжте за допомогою шаблонів фігурки з розкачаного пряничного тіста. Перекладіть на деко з пергаментом. Випікайте 15 хв. за температури 180°С. Потім остудіть впродовж 15 хв.
  12. Приготуйте айсинг для склеювання заготовок: збийте білки з цукром до стійких піків. Перекладіть у кондитерський мішок. Нанесіть айсинг на краї заготовок для пряничного будинку, з´єднайте їх.
  13. Приготуйте айсинг для розмальовування пряників: збийте білки з цукровою пудрою та лимонним соком до м´яких піків. Перекладіть у кондитерський мішок, розмалюйте айсингом пряничні фігурки та корж-основу. На верх торту встановіть пряничний будиночок. До боків торту прикріпіть ялинки. Одну ялинку встановіть поруч із будинком. Присипте торт «снігом» з безе.

Video: Новорічний імбирний торт з пряничним будиночком: рецепт покроково

Як приготувати новорічний імбирний торт з пряничним будиночком? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити