Чапчхе – дуже смачна і популярна корейська страва з тонких макаронів капелліні. Прянощі, які в неї входять, надають страві неймовірний аромат. Читайте як приготувати чапчхе в нашому покроковому рецепті.
Читайте також: Сирна запіканка з локшини з яблуками від Сергія Калініна
Інгредієнти:
- капеліні – 100 г
- яловичина (вирізка) – 100 г
- яйце – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- болгарський перець – 3 шт.
- гливи – 100 г
- печериці – 100 г
- часник – 1 зубчик
- корінь імбиру – 3 см
- шпинат – 200 г
- цукор – 100 г
- соєвий соус – 100 мл
- соняшникова олія – 5 мл
- кунжутна олія – 20 мл
- петрушка – 2 гілочки
- кунжут (смажений) – 25 г
- сіль – 4 г
- сода – 12 г
Читайте також: Теплий салат з реберець по-китайськи: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Відваріть капеліні впродовж 4 хв. у воді з сіллю та содою. Злийте на сито, промийте і залиште для стікання води.
- Яйце змішайте з сіллю і підсмажте тонкий млинець по 30 с з кожного боку. Перекладіть на паперовий рушник. Після остигання скрутіть в трубочку і наріжте.
- Почистіть та подрібніть часник та корінь імбиру, підсмажте на кунжутній олії 30 с. Додайте нарізану соломкою моркву, смажте 2 хв. Потім додайте нарізану брусочками яловичину, смажте 5 хв.
- Далі – наріжте болгарський перець, гливи та шампіньйони. Відріжте корінці у шпинату та розріжте листя навпіл. Перекладіть усе у сковорідку та додайте цукор. Смажте 2 хв.
- Після цього покладіть у сковорідку розрізані на 3 частини капеліні, додайте цукор та соєвий соус. Перемішайте. Готову страву посипте подрібненою петрушкою, викладіть зверху соломку з яєчного млинця та присипте смаженим кунжутом.