Десерт «Квітка кохання» настільки простий у приготуванні і в той же час неймовірно оригінальний та смачний. Основа десерту – шоколадно-бананове морозиво, землю імітує шоколадний бісквіт, а квітковий горщик виготовляється з шоколаду. Прикрасити десерт ми пропонуємо живою квіткою. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати десерт «Квітка кохання».
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.
- цукор – 75 г
- борошно – 50 г
- какао-порошок – 24 г
- банани – 3 шт.
- вершки (33%) – 100 мл
- чорний шоколад (72%) – 100 г
- вершкове масло – 20 г
Спосіб приготування:
- Приготуйте бананове морозиво: банани заморозьте впродовж 2 год., а потім разом з какао-порошком та вершками перебийте до однорідності. Перекладіть у форму та поставте у морозилку на 3 год.
- Для імітації ґрунту приготуйте бісквіт: збийте яйця з цукром, порціями додайте до них борошно з какао. Перемішайте до однорідної маси, вилийте тісто у форму, змащену маслом, та випікайте у розігрітій до 180˚С духовці 25 хв. Дайте бісквіту охолонути.
- Для шоколадного горщика – розтопіть на паровій бані шоколад. За допомогою квіткового кашпо зробіть форму для горщика зі складеної втроє фольги. Залийте у форму із фольги розтоплений шоколад та розподіліть по дну та стінках шаром у 3 мм. Залишки шоколаду вилийте з форми.
- Поставте горщик з шоколадом застигати в морозилку на 20 хв. Потім обережно зніміть з шоколадного горщика фольгу, притрусіть його какао-порошком.
- Сформуйте десерт: покладіть на дно шоколадного горщика бананове морозиво, притрусіть зверху крихтою бісквіту, не доходячи 1 см до верху горщика. За бажанням сховайте продезинфіковану каблучку у бісквіті. Посередині бісквіту «посадіть» живу квітку.
- При подачі впустіть горщик, аби він розбився.
Читайте також: Варення з ківі та банана: рецепт приготування