Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Десерт «Квітка кохання» настільки простий у приготуванні і в той же час неймовірно оригінальний та смачний. Основа десерту – шоколадно-бананове морозиво, землю імітує шоколадний бісквіт, а квітковий горщик виготовляється з шоколаду. Прикрасити десерт ми пропонуємо живою квіткою. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати десерт «Квітка кохання».

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 75 г
  • борошно – 50 г
  • какао-порошок – 24 г
  • банани – 3 шт.
  • вершки (33%) – 100 мл
  • чорний шоколад (72%) – 100 г
  • вершкове масло – 20 г

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте бананове морозиво: банани заморозьте впродовж 2 год., а потім разом з какао-порошком та вершками перебийте до однорідності. Перекладіть у форму та поставте у морозилку на 3 год.
  2. Для імітації ґрунту приготуйте бісквіт: збийте яйця з цукром, порціями додайте до них борошно з какао. Перемішайте до однорідної маси, вилийте тісто у форму, змащену маслом, та випікайте у розігрітій до 180˚С духовці 25 хв. Дайте бісквіту охолонути.
  3. Для шоколадного горщика – розтопіть на паровій бані шоколад. За допомогою квіткового кашпо зробіть форму для горщика зі складеної втроє фольги. Залийте у форму із фольги розтоплений шоколад та розподіліть по дну та стінках шаром у 3 мм. Залишки шоколаду вилийте з форми.
  4. Поставте горщик з шоколадом застигати в морозилку на 20 хв. Потім обережно зніміть з шоколадного горщика фольгу, притрусіть його какао-порошком.
  5. Сформуйте десерт: покладіть на дно шоколадного горщика бананове морозиво, притрусіть зверху крихтою бісквіту, не доходячи 1 см до верху горщика. За бажанням сховайте продезинфіковану каблучку у бісквіті. Посередині бісквіту «посадіть» живу квітку.
  6. При подачі впустіть горщик, аби він розбився.

Читайте також: Варення з ківі та банана: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber и Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму