Дімляма: рецепт тіста та начинки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Дімляма – дуже поширене узбецьке блюдо. Саме слово означає “блюдо, яке готується шляхом томління”, інгредієнти вимагають попередньої обжарювання, а значить на його підготовку у вас піде не багато часу. Як приготувати Дімляма? Читайте покроковий рецепт тесту для Дімляма і начинки. Наш рецепт Дімляма допоможе вам впоратися з приготуванням дуже швидко і просто.

Інгредієнти: 

  • яловичина (лопатка) — 500 г
  • сало — 150 г
  • цибуля — 3 шт.
  • помідори (середні) — 3 шт.
  • морква (середня) — 3 шт.
  • картопля (середня) — 3 шт.
  • кріп — 5 гілочок
  • петрушка — 5 гілочок
  • червоний болгарський перець — 1 шт.
  • капуста — 6 листків
  • зелений горошок (заморожений) — 150 г
  • часник — 4 зубчики
  • перець чилі — 1 шт.
  • хмелі-сунелі — 2 г
  • мелений коріандр — 1 г
  • сіль — 20 г
  • чорний мелений перець — 1 г
  • духмяний мелений перець — 1 г
  • вода — 200 мл

Для тіста:

  • борошно — 640 г
  • молоко (2,5%) – 270 мл
  • вершкове масло — 100 г
  • олія — 20 мл
  • дріжджі (живі) — 10 г
  • цукор — 4 г
  • сіль — 2 г
  • яйце — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Перш за все потрібно приготувати тісто. Змішайте дріжджі, сіль та цукор. Окремо з‘єднайте розтоплене масло та тепле молоко. Влийте тонкою цівкою рідку суміш у суху. Перемішайте.
  2. Додайте олію та борошно. Вимісіть тісто до однорідності. Сформуйте кулю, накрийте рушником та залиште підходити на 40-45 хв.
  3. Змішайте сіль, хмелі-сунелі, мелений коріандр, чорний мелений перець та мелений духмяний перець.
  4. Викладіть у казан кубики сала, половину нарізаної кубиком цибулі та шматки яловичини. Присипте сумішшю спецій.
  5. Знову викладіть цибулю, далі – кубики картоплі, кубики моркви, зверху – болгарський перець, потім – скибочки помідорів. Присипте спеціями.
  6. Накрийте капустою, присипте подрібненою зеленню, розчавленим часником, кільцями перцю чилі. Ще раз викладіть капусту, присипте спеціями. Додайте заморожений горошок та знову викладіть капусту. Влийте воду та тушкуйте димляму 30 хв.
  7. Відділіть від тіста четвертину. Більшу частину розкачайте у пласт і викладіть у форму. На нього перекладіть остиглі тушковані овочі з м’ясом.
  8. Зверху накрийте меншим пластом тіста. Защипніть краї, по центру – зробіть отвір. Змастіть яйцем.
  9. Випікайте димляму 1 год. при температурі 200°C.

Video: Димляма: рецепт тіста і начинки

Як приготувати страву димляма? Читайте покроковий рецепт тесту для Дімляма і начинки. Наш рецепт Дімляма допоможе вам впоратися з приготуванням дуже швидко і просто

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ:
https://chats.viber.com/stbua
https://t.me/stbua

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
вишня в собственном соку, вишня в собственном соку рецепт, рецепт приготовления вишни в собственном соку, как приготовить вишню в собственном соку, вишня в собственном соку состав
Вишня у власному соку
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти