Дімляма: рецепт тіста та начинки

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Дімляма – дуже поширене узбецьке блюдо. Саме слово означає “блюдо, яке готується шляхом томління”, інгредієнти вимагають попередньої обжарювання, а значить на його підготовку у вас піде не багато часу. Як приготувати Дімляма? Читайте покроковий рецепт тесту для Дімляма і начинки. Наш рецепт Дімляма допоможе вам впоратися з приготуванням дуже швидко і просто.

Інгредієнти: 

  • яловичина (лопатка) — 500 г
  • сало — 150 г
  • цибуля — 3 шт.
  • помідори (середні) — 3 шт.
  • морква (середня) — 3 шт.
  • картопля (середня) — 3 шт.
  • кріп — 5 гілочок
  • петрушка — 5 гілочок
  • червоний болгарський перець — 1 шт.
  • капуста — 6 листків
  • зелений горошок (заморожений) — 150 г
  • часник — 4 зубчики
  • перець чилі — 1 шт.
  • хмелі-сунелі — 2 г
  • мелений коріандр — 1 г
  • сіль — 20 г
  • чорний мелений перець — 1 г
  • духмяний мелений перець — 1 г
  • вода — 200 мл

Для тіста:

  • борошно — 640 г
  • молоко (2,5%) – 270 мл
  • вершкове масло — 100 г
  • олія — 20 мл
  • дріжджі (живі) — 10 г
  • цукор — 4 г
  • сіль — 2 г
  • яйце — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Перш за все потрібно приготувати тісто. Змішайте дріжджі, сіль та цукор. Окремо з‘єднайте розтоплене масло та тепле молоко. Влийте тонкою цівкою рідку суміш у суху. Перемішайте.
  2. Додайте олію та борошно. Вимісіть тісто до однорідності. Сформуйте кулю, накрийте рушником та залиште підходити на 40-45 хв.
  3. Змішайте сіль, хмелі-сунелі, мелений коріандр, чорний мелений перець та мелений духмяний перець.
  4. Викладіть у казан кубики сала, половину нарізаної кубиком цибулі та шматки яловичини. Присипте сумішшю спецій.
  5. Знову викладіть цибулю, далі – кубики картоплі, кубики моркви, зверху – болгарський перець, потім – скибочки помідорів. Присипте спеціями.
  6. Накрийте капустою, присипте подрібненою зеленню, розчавленим часником, кільцями перцю чилі. Ще раз викладіть капусту, присипте спеціями. Додайте заморожений горошок та знову викладіть капусту. Влийте воду та тушкуйте димляму 30 хв.
  7. Відділіть від тіста четвертину. Більшу частину розкачайте у пласт і викладіть у форму. На нього перекладіть остиглі тушковані овочі з м’ясом.
  8. Зверху накрийте меншим пластом тіста. Защипніть краї, по центру – зробіть отвір. Змастіть яйцем.
  9. Випікайте димляму 1 год. при температурі 200°C.

Video: Димляма: рецепт тіста і начинки

Як приготувати страву димляма? Читайте покроковий рецепт тесту для Дімляма і начинки. Наш рецепт Дімляма допоможе вам впоратися з приготуванням дуже швидко і просто

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ:
https://chats.viber.com/stbua
https://t.me/stbua

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму
Як варити кукурудзу: рецепт Ігоря Місевича
Як очистити кукурудзу в качанах швидко і просто
Кукурудза запечена в духовці: рецепт покроковий
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
салат греческий
Салат Грецький