Хочете порадувати кохану людину класичною кавою, звареною в турці? Або ви просто любите цей напій, але не знаєте, як його приготувати правильно? Читайте, як варити каву в турці за класичним рецептом!
Інгредієнти (на 3 чашки кави):
вода – 225 мл
сіль – щіпка
чорна кава тонкого помелу – 3 ч. л.
Готуємо класичну каву в турці:
1. Налийте в турку воду кімнатної температури. Засипте мелену каву, додайте дрібку солі та розмішайте.
2. Поставте каву на маленький вогонь. Варіть напій, поки на поверхні не почне підніматися пінка.
3. Зніміть каву з вогню. Коли пінка опуститься, поверніть турку на вогонь. Повторіть процедуру двічі.
4. Зніміть каву з вогню, накрийте блюдцем і настоюйте хвилину. Влийте столову ложку холодної води і почекайте ще хвилину, поки осяде гуща. Кава готова! Додавайте цукор і молоко за смаком.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Простий рецепт ягідного смузі