Як витримати м’ясо для ідеального стейка?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Правильно вибраний шматок м’яса – це тільки половина успіху. Практично всі господині вірять у стереотип, що свіже м’ясо смачніше. Все вірно, але тільки не у випадку з яловичиною. Чим більше вона витримана (чим довше полежала при правильних умовах зберігання), тим вона смачніша, м’якша і ароматніша!

Для ідеального стейка, який подають в ресторанах, яловичину витримують близько 20 днів. І коштувати витримане м’ясо може близько 2 тисяч гривень за кілограм.

iStock-520421898

М’ясники на ринках продають свіже м’ясо. Їм це вигідно. У свіжому шматку багато рідини, тому важить вона більше. Чим довше полежала яловичина, тим менше вона важить, адже втратила багато соку. Якщо м’ясо вже витримане – ви це відразу зрозумієте по ціні.

Якщо дотриматися всіх правил зберігання, ви приготуйте ідеальне м’ясо прямо на своїй кухні. Перш за все, треба розібратися: що таке витримка і як можна витримати м’ясо в домашніх умовах.

При температурі близько 4 С (звичайний холодильник) білки і жири, що містяться в шматку м’яса, починають розкладатися, м’язові тканини розслабляються і м’ясо набуває особливого горіхового смаку і аромату. Важливо пам’ятати, що м’ясо не повинно знаходитися у власному соку – в ньому розвивається багато бактерій і яловичина псується.

Raw fresh marbled meat Steak

Існує 2 види витримки яловичини: вологий і сухий.

При вологому м’ясо розкладається і стає ніжним та м’яким, але аромат не змінюється. Для домашніх умов підійде простий метод: покладіть яловичину в звичайний зіп-пакет, поступово занурте його у воду – таким чином повітря з пакета вийде вгору. Випустіть руками все повітря, щоб вийшов вакуум, закрийте пакет і покладіть в холодильник на 3-4 дні.

Для сухого дозрівання треба зберігати м’ясо інакше. Відлежуватися воно може до 2 тижнів. Потрібно зробити елементарну конструкцію з того, що є на кожній кухні. Просто візьміть миску, поставте в неї сито. Покладіть зверху м’ясо – так вся рідина буде стікати в миску, зверху накрийте харчовою плівкою або кришкою. Витримуйте м’ясо в холодильнику.

Video: Як витримати м'ясо для стейка?

Щоб стейк вийшов ідеальним, потрібно не тільки купити якісне м'ясо, а й правильно його витримати...
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму
Як варити кукурудзу: рецепт Ігоря Місевича
Як очистити кукурудзу в качанах швидко і просто
Кукурудза запечена в духовці: рецепт покроковий
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
салат греческий
Салат Грецький