Шашлик – центральна страва будь-якого кулінарного меню під час травневих виїздів на природу. Але яким би смачним не було соковите м’ясо, обсмажене на розжареному вугіллі, об’їдатися їм без гарніру якось не по-людськи. Потрібно наготувати і різних салатів, і пікантних соусів, і свіжого хліба, а у якості гарніру найкраще запекти картоплю у фользі. Вийде не тільки смачно, а ще й корисно, адже у запеченій картоплі міститься велика кількість цінного для організму калію. Рецепт страви елементарно простий, головне – не забудьте використовувати нашу фішку з морозивом!
Читайте також: як приготувати шашлик з риби
Інгредієнти:
картопля – 3 шт.
часник – 3 зубчики
чорний мелений перець
сіль
цедра лимона
розмарин, фенхель – щіпка
масло вершкове – 3 ч. л.
пломбір – 3 ст. л.
оливкова олія
Приготування:
Чисту картоплю в шкірці проколіть виделкою в декількох місцях і змастіть оливковою олією.
На лист фольги покладіть часник, сіль, перець, розмарин, фенхель і кілька шматочків цедри лимона. Зверху викладіть картоплю.
Посередині кожної бульби зробіть надріз хрест–навхрест і покладіть на нього шматочок вершкового масла.
Загорніть картоплю у фольгу зі спеціями і запікайте у гарячому попелі приблизно 40 хвилин.
Потім обережно відкрийте фольгу, покладіть на розріз пломбір і на 3 хвилини залиште бульби допекаться разом з морозивом на решітці.