Що ви готували на минулі травневі? Швидше за все, шашлик зі свинини. І на позаминулі ви теж напевно готували саме цю страву. Чому б не спробувати цього разу якось урізноманітнити меню пікніка? Спробуйте засмажити на тому ж мангалі шикарні стейки лосося. Так, страва обійдеться дорожче, але смак шашлику з ніжної червоної риби в маринаді з бальзамічного оцту, чебрецю і часничку – 100% нікого не залишить байдужим.
Читайте також: смачні весняні салати – прості рецепти з фото
Інгредієнти:
стейк лосося (сьомги або форелі) – 3 шт.
лимони – 3 шт.
Для маринаду:
чорний бальзамічний оцет – 3 ст. л.
часник – 1 зубчик
чебрець – 0,5 ч. л. сухого або свіжого
чорний мелений перець
сіль
Приготування:
Змішайте бальзамічний оцет, часник, чебрець, перець і сіль.
Рибні стейки змастіть маринадом і залиште на 15 хвилин.
Обсушіть стейки.
Лимони наріжте тонкими кружечками і викладіть на решітку.
Зверху покладіть рибу і знову – лимони.
Запікайте рибу з двох сторін приблизно 10 хвилин.